Selçuklu Belediye Lider Ahmet Pekyatırmacı: Gazeteciler Toplumun Vazgeçilmezidir

accur

New member
Selçuklu Belediye Lideri Ahmet Pekyatırmacı, 10 Ocak “Çalışan Gazeteciler Günü” niçiniyle bir kutlama iletisi yayınladı.

Selçuklu Belediye Lideri Ahmet Pekyatırmacı iletisinde; “Basın, fikir, anlatım ve haber alma özgürlüğünün en tesirli aracı olarak demokrasinin temel taşlarından bir adedini oluşturmaktadır. Bu manada kurumlarla bireyler içinde data akışını sağlayarak demokrasinin korunması için değerli bir misyonu üstlenmektedir. Bilgi ve habere ulaşmanın kolaylaştığı günümüz dünyasında yazılı ve görsel medyanın yanı sıra internet ve toplumsal medya mecraları süratli gelişim göstermektedir.

Demokrasi kültürümüzün kıymetli bir kesimi medyamızın basın meslek prensipleri çerçevesinde gerçek ve sağlam yayın siyaseti ile kamuoyunu bilgilendirmesi büyük değer arz ediyor. Ayrıyeten medyanın sürdürdüğü yayın siyasetinin ülkemizin birlik ve birlikteliğine katkı sağlaması, kişi hak ve özgürlüklerine hürmet göstermesi, tenkitlerinde yapan bir tavır sergilemesi de birebir derecede değer arz ediyor. Basın Ahlak Kuralları bilhassa halkın gerçek haber alması üzerinde durmakta ve gazeteciliğin halkın faydasına hizmet etmesini öngörmektedir. Bu bağlamda Konya basını etik kurallara uygun yayınlarıyla örnek olmaya devam ediyor. Basın hem de belediye hizmetlerinin kamuoyu ile paylaşılmasında kıymetli bir fonksiyon görüyor. Biz basını “ortak akıl” ile idare şeklimizin bir modülü olarak görüyoruz. Bu mevzuda yapan tenkitleri dikkate alıyoruz.

Kamuoyunun ülke ve dünya gündeminde yaşanan tüm gelişmelerden anında haberdar olması gayesiyle gece gündüz demeden özverili bir biçimde çalışan tüm basın mensuplarımızın ortaya koydukları çaba ve özverili çalışmaları takdirle karşılıyorum. Bu his ve kanılarla tarafsız ve unsurlu gazetecilik bakılırsavini yürüten başta yerelde çalışan gazeteler olmak üzere tüm gazetecilerimizin gününü en içten dileklerimle kutluyor, nazaranvlerinde kolaylıklar diliyorum.” tabirlerini kullandı

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı