“Sen, ben, o” ayrımı yok; “Biz” varız

accur

New member
Başkanı Tunç Soyer’den Ramazan Bayramı iletisi:

İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer Ramazan Bayramı niçiniyle bildiri yayımladı. Lider Tunç Soyer bu kadar badire ortasında ayrışmanın bir lüks olduğunu vurgulayarak, “‘Sen, ben, o’ ayrımı yok; ‘biz’ varız. Her şeydilk evvel adaletin, inancın, karşılıklı hürmetin ve sevginin hakim olduğu, tarımıyla endüstrisiyle her alanda katma paha üreten, helalinden kazanan ve hakça paylaşan, eğitimli, sağlıklı, memnun ve huzurlu bir toplum olmanın yolu, birbirimize sıkı sıkıya sarılmaktan, ‘biz’ olmaktan geçiyor” tabirlerini kulandı.

Başkan Soyer’in Ramazan Bayramı bildirisinin tam metni şu biçimde:

Değerli hemşehrilerim,
İnanç dünyamızın en kutsal ve değerli günlerinden Ramazan Bayramı’na ulaşmanın memnunluğunu yaşıyoruz. Bu bayram bir diğer sevinçliyiz. Zira iki yıldır bizleri konutlarımıza adeta mahkûm eden, canımızı fazlaca yakan salgın hastalık sürecini, epeyce şükür büyük oranda geride bıraktık. Son iki yılın ıssız bayramlarına inat, artık doyasıya ve sıkı sıkıya sarılacağız birbirimize.

Kadim kültürümüzün sayısız hoşluklarından, faziletlerinden biri de küçüğün büyüğe hürmeti, büyüklerin de küçüklere sonsuz sevgisi… Bayram ruhuyla küçüklerin baldan tatlı yanaklarından; büyüklerimizin mübarek ellerinden öpeceğiz, hayır dualarını alacağız. Karşılıklı içilen çayların demiyle yarenlik ederken can cana; tatlı yiyip tatlı konuşacağız.
Sıkıntı vakit içinderdan geçtiğimiz bir gerçek… Lakin zerre kadar karamsar değiliz. Zira son üç yılda karşımıza çıkan tüm zorlukları, birlik ve birliktelik ruhuyla el ele, gönül gönüle vererek, yardımlaşarak aşmayı bildik. Tam da bu niçinle geleceğe dair umudumuz hiç olmadığı kadar kuvvetli. Sırt sırta verdiğimiz sürece dimdik ayakta duracağımızın şuuruyla ve emin adımlarla aydınlık yarınlara yürüyoruz.

Kıymetli İzmirliler,

Bir çocuğun saflığı kadar pak bir şey var mı? Hatırlayın; çocukken, sokaklarda oynarken, okulda, hatta birinci gençlik senelerında dahi, bizler, arkadaşlarımızın dini neymiş, mezhebi, ırkı neymiş bilmezdik. Bunlar aklımıza bile gelmezdi. Bizler yalnızca birbirini seven, sayan arkadaşlardık; tıpkı milletin evlatlarıydık.

Bu kutlu bayram vesilesiyle şunu bilhassa vurgulamak istiyorum. Yaşadığımız çok badire ortasında “ayrışma” lüksümüz yok. “Sen, ben, o” ayrımı yok; “biz” varız. Her şeydilk evvel adaletin, itimadın, karşılıklı hürmetin ve sevginin hakim olduğu, tarımıyla endüstrisiyle her alanda katma paha üreten, helalinden kazanan ve hakça paylaşan, eğitimli, sağlıklı, keyifli ve huzurlu bir toplum olmanın yolu, birbirimize sıkı sıkıya sarılmaktan, “biz” olmaktan geçiyor; içimizde bir yerlerde hâlâ var olan o çocukların saflığıyla…

Bu his ve fikirlerle, Ramazan Bayramımız mübarek olsun diyor; büyüklerimizin ellerinden, küçüklerin gözlerinden sevgiyle öpüyorum.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı