Sgarbi danışmanlığa karşı saldırıyor: “Yanlış, herkesi kınıyorum”

acidizing

New member
“Il Fatto gazetesinin Gennaro Sangiuliano ile yayınladığı röportaj yanlıştır. herkesi ihbar ediyorum“. Bunun üzerine Kültür Müsteşarı Vittorio Sgarbi karşı saldırıya geçiyor ve Bakan Sangiuliano’dan bu röportajla ilgili herhangi bir yalanlama gelmemesine rağmen şunu ekliyor: “Tekrar ediyorum: Okuduklarıma inanamıyorum, çünkü gerçeklerle örtüşmüyor . Benimle Kültürel Miras Bakanı arasındaki ilişkiler iyi” diyerek, Sangiuliano ile yaptığı röportajda bakanın Sgarbi’den oldukça uzak durduğunu belirttiği şu bölüme de itiraz ediyor: “Ama eğer beni Bolonya’ya kendi adına gönderdiyse , Garisenda Kulesi’nin statik koşullarına ilişkin alarmı yönetmek için”.

Ve üzerindeistifa hipoteziMuhalefetin yüksek sesle talep ettiği ‘Corriere della Sera’ gazetesine şu yorumu yaptı: “İstifa mı? Ama sen ne diyorsun! Ben her zaman görevimi yaptım, ne için istifa etmem gerektiğini göremiyorum”. Sgarbi işlerin nasıl gittiğini anlatıyor: “Bu noktada eski işbirlikçilerimden biri bilgisayarımı hackledi, günlüğümden bilgi aldı ve ardından her şeyi e-posta yoluyla bakanlığın üst kademesine, Palazzo Chigi’ye ve basına gönderdi. Hepsi bakanlık hesabıyla. Bir ‘karga’dan bahsediyoruz: kimseye güven vermeli miyiz?”. Ve ‘karganın’ kim olduğunu anladığını söyleyerek posta polisine şikayette bulunur: “Elbette biliyorum ama artık polis onunla ilgilenecek”.

Siyasi dışı faaliyetlerinden elde ettiği paranın meşruluğu konusunda şunları söylüyor: “Ben zaten ANAC’tan görüş istemiştim ve herhangi bir itiraz olmadı.” Gelir İdaresi Başkanlığı’na 715 bin avroluk borcunu ödemediği gerekçesiyle Roma Savcılığı tarafından hakkında açılan soruşturmalara ilişkin ise şu güvenceyi veriyor: “Bunu da açıklığa kavuşturacağım. Her şey yolunda, emin olun.”

Ne oldu

“Üç gündür Sgarbi’den haber alamadım ve ona mesaj göndermedim. Konu ‘inceleniyor’. Daha fazlasını öğrenmem için bana birkaç gün vermek ister misiniz?” diye konuştu Bakan Gennaro Sangiuliano dün gece Transatlantik’te gazetecilere verdiği demeçte.

Kültür Bakanı’nın, Sgarbi’nin konferanslara ve diğer etkinliklere katılmakla suçlandığı haberlerinin ardından Antitröst’e bir rapor gönderdiği bildirildi. Rekabet ve Piyasa Otoritesi sözcüsü, “Bakan Sangiuliano’nun ofisleri tarafından gönderilen belgelerin alındığını onaylıyoruz. Otorite, alınan belgeleri derhal incelemeye başladı” dedi.

Adnkronos’un yetkili hükümet kaynaklarından öğrendiğine göre, yürütme, kurumsal görevi sırasında yürüttüğü iddia edilen altın danışmanlıklar nedeniyle fırtınaya yakalanan Kültür Müsteşarı Vittorio Sgarbi’nin pozisyonunun “derinlemesine bir analizine doğru” ilerliyor . Roma Savcılığı ayrıca, sanat eleştirmeninin Gelir Dairesi’ne ödeme yapmadığı iddiasıyla ilgili bir dosya da açtı; bu davanın geçmişi Ekim 2020’ye kadar uzanıyor ve aynı zamanda Vittorio Zecchin’in bir tablosunun müzayedede satın alınmasıyla da ilgili. İki dava, özellikle de aynı kaynaklara göre “Başbakan’ın katıldığı” ve dolayısıyla hükümetin “büyüteci” altında kalacak olan ilki.

Ayrıca okuyun