Üzerinde çalınan tablo vakası “'Rapor', 'Il Fatto' ve 5 Yıldız. Hepsi birlikte tutkuyla bana karşı. Beni devirmek mi istiyorlar? İşte buradalar!”. Kültür Müsteşarı Vittorio Sgarbi Bu sözlerine Facebook profilinde, bir müzede sandalyede, çıplak ayakla ve önünde ayakkabılarıyla otururken çekilmiş bir fotoğrafı eşlik ediyor. Gönderi üç saatten biraz fazla bir sürede 1.600'den fazla beğeni ve 460'ın üzerinde yorum aldı. Sgarbi 'Rapor' yayınının, 2013 yılında Buriasco kalesinden çalınan Rutilio Manetti'nin 'Aziz Petrus'un Yakalanması' adlı eserinin 2021 yılında Lucca'da sergilenen eserin aynısı olacağı yönünde yeniden yapılanma yapmasının ardından açılan soruşturmayı ifade ediyor. ve müsteşarın mülkiyetindedir. Ancak Sgarbi gönderene yönelik her şeyi reddediyor: “Bu onların iftira niteliğindeki faaliyetleri, şüphe onların silahıdır – diyor -. Benimki ise tablo üzerinde yürütülen ve onların bilmediği kesin soruşturmalardır”.
Dava 22 Ocak'ta Daire'de görülecek
Temsilciler Meclisi Sgarbi ve onunla ilgili olayı 22 Ocak'ta görüşecek. Bu, İtalya-Arnavutluk anlaşmasına ilişkin tartışmanın hemen ardından muhalefetin bir talepte bulunmasını planlayan Montecitorio grup liderleri konferansı tarafından belirlendi.
Sangiuliano: “Sgarbi? Duruşmalar mahkemelerde yapılıyor”
“Ben sulh hakimi değilim. Yargı bir sonuca varırsa bunu dikkate alırız ama yargılamalar mahkemelerde yapılıyor.” Böylelikle dün akşam Radyo1'de yayınlanan 'Zapping' programına konuk olan Kültür Bakanı Gennaro Sangiuliano, 5 Yıldız Hareketi'nin müsteşarlığın görevden alınması talebine ilişkin soruya yanıt verdi. “Sgarbi'nin davranışıyla ilgili bir sorun vurgulandığında – diye ekledi bakan, danışmanlık meselesine atıfta bulunarak – belgeleri yetkili makama gönderenin ben olduğumu ve karar vermelerinin Şubat ayına kadar sürdüğünü hatırlıyorum. Buna göre biz onların kararlarını harekete geçireceğiz “
Ayrıca okuyun
Dava 22 Ocak'ta Daire'de görülecek
Temsilciler Meclisi Sgarbi ve onunla ilgili olayı 22 Ocak'ta görüşecek. Bu, İtalya-Arnavutluk anlaşmasına ilişkin tartışmanın hemen ardından muhalefetin bir talepte bulunmasını planlayan Montecitorio grup liderleri konferansı tarafından belirlendi.
Sangiuliano: “Sgarbi? Duruşmalar mahkemelerde yapılıyor”
“Ben sulh hakimi değilim. Yargı bir sonuca varırsa bunu dikkate alırız ama yargılamalar mahkemelerde yapılıyor.” Böylelikle dün akşam Radyo1'de yayınlanan 'Zapping' programına konuk olan Kültür Bakanı Gennaro Sangiuliano, 5 Yıldız Hareketi'nin müsteşarlığın görevden alınması talebine ilişkin soruya yanıt verdi. “Sgarbi'nin davranışıyla ilgili bir sorun vurgulandığında – diye ekledi bakan, danışmanlık meselesine atıfta bulunarak – belgeleri yetkili makama gönderenin ben olduğumu ve karar vermelerinin Şubat ayına kadar sürdüğünü hatırlıyorum. Buna göre biz onların kararlarını harekete geçireceğiz “
Ayrıca okuyun