“Sosyal medya fırsatlardır ancak güçlü nokta sevgidir”

acidizing

New member
“Sosyal medya büyük bir fırsat ama kendimizi gerçek dünyadan ayırmamalıyız: Yanınızda olan insanlar en önemli şeydir.” Yani Francesca Presentini, namı diğer Fraffrog, illüstratör, karikatürist ve youtuberAdnkronos'a çevrimiçi macerasının nasıl başladığını ve kolay başarı olasılığının ardında saklanan tuzakların neler olduğunu anlatıyor. 1993'te Cortona'da doğduFrafrog Kariyerine 2010 yılında eğlence için başladı sıkıcı bir Sevgililer Günü sırasında. “14 Şubat'tı, 16 yaşındaydım ve çok sıkılmıştım. Bunun üzerine fotomontajlarımı yüklemek için bir YouTube kanalı açmanın en mantıklısı olduğuna karar verdim. Hilary Duff'un onu avatara dönüştürdüğü bir fotomontaj yaptım. Avatar filminden ve her şey böyle başladı” diyor. O zamandan beri ünlü YouTuber uzun bir yol kat etti ve bugün onun kanalı gençleri çizim ve yaratıcılık dünyasına yaklaştırın Bir buçuk milyondan fazla üyesi var.

Onu farklı sanatsal biçimleri keşfetmeye yönlendiren bir kariyer. “En çok sevdiğim şey, yaptığım şeylerin toplamıdır. Bir şeyden diğerine geçmeyi gerçekten seviyorum ve çizim, animasyon, yazı, seslendirme ve müzik gibi birçok farklı eğlence ve iletişim biçimini birleştiren multimedya içeriği oluşturmak”. Artık ekiplerle birlikte yürüttüğü bir iş: “Yıllar geçtikçe iş ekibi hakkında çok şey öğrendim “. Ama çocukken Fraffrog yazar olmayı hayal ediyordu: “Harika bir okuyucuydum ve geleceğimin yalnızca tek bir yöne gidebileceğini düşündüm.” Ama sonra internet, düzenleme, video, illüstrasyon ve animasyon geldi: “Bütün bu ifade biçimleri sayesinde gerçekte istediklerimin tek bir yola yönlendirilemeyeceğini fark ettim.”

Videolarının çoğu kırtasiye ürün yorumlarıFraffrog'un dikkatle geliştirdiği, işbirliği yaptığı markaları dikkatle seçtiği ve hedef kitlesine karşı şeffaflığı ön planda tuttuğu bir tutku. “İşbirlikleri olduğunda bunun açıkça belirtilmesini gerçekten önemsiyorum” diye belirtiyor ve pek çok ürünü bağımsız olarak satın alıp incelediğini, her zaman eleştirel ve dürüst bir tutum sergilediğini yineliyor. Kariyerinin önemli bir bölümünü Gigaciao temsil ediyoryayınevi Sio, Dado ve Giacomo Bevilacqua ile bir buçuk yıl birlikte kuruldu. “Değerlendirmek zor çünkü ilk defa artık sadece yazar değil aynı zamanda yayıncı olmak gibi pek çok yeni şeyle uğraşmak zorunda kaldım.”

Fraffrog'un “heyecan verici” olarak tanımladığı bir deneyim. Sektörlerinde uzman bu kadar çok profesyonelle iletişim halinde olmak harikaydı, çok şey öğrendim ve diğer tüm meslektaşlarımla zaten var olan dostluk bağı büyük ölçüde güçlendi.” Bu yeni yayınevinin amacı, çeşitlilik, eşitlik ve zorbalık gibi önemli konular. “Bu hikayeleri paternalizm olmadan anlatmak istiyoruz. Gençlerin elbette desteğe, rehberliğe, yardıma ihtiyacı var ama aynı zamanda olayları kendi gözleriyle görebilen birine de ihtiyaçları var.”

Sosyal medyanın baskısı ve sürekli gerçekçi olmayan modellere maruz kalma arasında günümüzde gençlerin karşılaştığı zorlukların bilincinde olarak, Fraffrog, bir referans noktası sağlayan ve olumlu tutkuları körükleyen içerik yaratmaya kendini adamıştır.. “Çocukların şu anda büyümelerinin çok zor olduğunu düşünüyorum. Çok karmaşık bir dönemden geçiyoruz ve bu nedenle içerik üretirken de dikkat etmemiz gerekiyor.” YouTuber'a göre, “onlara bir referans noktası vermemiz gerekiyor İster bir tutku olsun, ister tutunabilecekleri bir şey olsun.”

Hakkındaortakların etkisiSanatçı, dijital dünyanın sunduğu fırsatların farkına vararak, özellikle siber zorbalık konusunda çocukları yanlış hissetmemeye ve gerçek ilişkilere değer vermeye davet ediyor “İnternetin size sunabileceği çok şey var ama yakınınızdaki insanlara çok güveniyorsunuz. Etrafımdaki insanlar benim temel taşımdır” diye bitiriyor ve sanal ile gerçek arasında, çevrimiçi fırsatlar ile insan ilişkilerinin sağlamlığı arasında bir denge bulmanın önemini yineliyor. Loredana Errico