Şota Arveladze’den Ozan Tufan itirafı: Benim için sürpriz olmaz

semaver

New member
İngiltere Premier Lig’e yükselme amacı olan Hull City’de Teknik Yönetici Şota Arveladze, ekibin gidişatı, Ozan Tufan ve Allahyar ile ilgili Futbol Arena‘ya açıklamalarda bulundu.

Takımın durumuyla ilgili konuşan Gürcü teknik yönetici, “Geçen hafta âlâ oynamadık. Rakibimiz daha düzgün oynadı. Çok fazla üzerinde durmak istemiyorum. Bundan daha sonraki maçlara odaklanmak istiyorum. Beş haftada 8 puan topladık fakat geçen dönemle bir kıyaslama yapmak, geçmişe takılmak istemem. Biz epey âlâ çalışıp daima ileriye gitmek istiyoruz. Benim maksadım kadronun âlâ oynaması ve epeyce puan toplaması. Daha işin başındayız. çabucak hemen beşinci hafta. Bundan daha sonra 41 maç daha var. Yani 123 puan için oynayacağız. Ona nazaran çalışacağız” tabirlerini kullandı.

“GOLLERİN SEBEBİ KADRO ÇALIŞMASI”

İlk beş maçta yedi gol attık. Bu ligde gol atmak epey kıymetli. Daha fazla da atarız inşallah. Maalesef epey fazla idman yapamıyoruz. Zira fazlaca maç var. Maçtan daha sonra biraz dinlenip daha sonrasındaki maça geçiyoruz. Skor açısından bize inanç veren maçlar oynadık. Alışılmış son maç hariç. Yeni transferimiz Estupinan’a gelince, onun alanda uğraşan, baskı uygulayan bir tarafı de var. Son maçlarda golleri attı fakat bunu tek başına yapmadı olağan. Bence bunun niçini ekip çalışması. Son maçlarda inanılmaz hoş asistler aldı. esasen onu bu golleri atsın diye aldık. İnşallah daha fazla da atacak.

“OZAN’IN ULUSAL EKİBE GİTMESİ SÜRPRİZ OLMAZ”

Şunu katiyetle söylemem lazım: Ozan büyük fark yarattı. Burada herkese ne kadar büyük bir oyuncu olduğunu gösteriyor. İnşallah tıpkı biçimde devam edecek. ötürüsıyla kalitesi aslına bakarsanız tartışılmaz. Ayrıyeten ben alanda onun konsantre olmadığını pek görmedim. bir daha Türk Ulusal Kadrosu’na çağrılması benim için bir sürpriz olmaz. aslına bakarsanız bugüne kadar yaklaşık 65 maçı var Ulusal Ekip’te. Hoca kadroya onu bir defa daha çağırırsa yeni bir şey olmaz.

“SAKATLIKLAR KONUSUNDA ŞANSSIZIZ”

Yeni transferlerin kadroya ahenk süreci biraz da sakatlıkların durumuna bağlı. Bunun dışında bence ahenk sağlamaları için 10-12 maç kâfi olacaktır diye düşünüyorum. Şu anda Ozan, Doğukan, Seri, Allahyar, Fleming üzere oyuncularımız sakat. Kas sakatlıkları da var, darbeye bağlı olanlar da var. Biraz şanssızlık da var bence. Yere düşüp sakatlanan bir oyuncumuz var örneğin. Yahut yırtığı olan da var. Futbolda bu biçimde şeyler olur, ötürüsıyla bu bahse epey fazla girmek istemiyorum.

“SEYİRCİDEN İNANILMAZ MEMNUNUM”

Cumartesi günü içeride Coventry ile, daha sonra da salı günü Londra’da Queens Park Rangers’la oynayacağız. Alışılmış maksadımız geçen haftaki maçtan daha sonra bir tepki vermek. Biz burada iki maç yeterli oynadık. Fakat onunla ya da bir berbat sonuçla bu iş bitmiyor. Benim için en değerli maç da bir daha sonraki maçtır. Biz de ona göre oynayacağız bu maçlarda. Bu ortada seyircimizden inanılmaz mutluyum. Bence bu düzeye gelmemizde seyircinin epeyce büyük hissesi var. İnşallah devamı da daha güzel olacak.