Spano'dan sonra Mic Cabinet'in yeni başkanı Valentina Gemignani oldu

acidizing

New member
Valentina GemignaniAdnkronos'un öğrendiğine göre Mef Kabinesi'nin şu anki başkan yardımcısı şöyle olacak: Kültür Bakanı Alessandro Giuli'nin yeni Kabine Başkanı. Gemignani, Francesco Spano'nun geçen hafta istifasının ardından boşalan pozisyonu dolduracak.

Valentina Gemignani kimdir?

1972 yılında Chieti'de doğan Gemignani, 1994 yılında Teramo Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden, 2006 yılında ise aynı üniversitenin İdari Bilimler bölümünden onur derecesiyle mezun oldu. 1997 yılında 'Aquila Temyiz Mahkemesi'nde Avukat olarak çalışma lisansını alarak 2019'da SDA Bocconi'de Kamu Yönetimi Yönetimi alanında Yönetici Yüksek Lisans derecesi.

2020 yılından bu yana MEF'in birinci kademe yöneticisi olarak görev yapmakta olup, Hazine Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Genel İdare, Personel ve Hizmetler Dairesi Başkanlığı Genel Müdürü ve Genelkurmay Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur.

2015-2021 yılları arasında Ekonomi ve Maliye Bakanlığı Kabine Genel Müdürü olarak görev yaptı. 2008'den 2014'e kadar Lazio'daki üniversite eğitimi hakkı organı olan Laziodisu'nun İnsan Kaynakları bölümünün ve geçici olarak Yönetim, Finans ve Kontrol alanının yöneticisi olarak görev yaptı.

2005-2008 yılları arasında Dışişleri Bakanlığı, Kalkınma İşbirliği Genel Müdürlüğü ve Yasama Dairesi'nde çalıştı. Daha önce Roma Belediyesi Katılımcı Departmanında son derece uzmanlaşmış bir sözleşme yürütüyordu. 2001'den 2004'e kadar Chignolo Po Belediyesi'nde (PV) Genel Müdür olarak görev yaptı.

1996'dan 2004'e kadar Pavia ilinde belediye sekreteri olarak görev yaptı.

Centro Sperimentale di Cinematografia'nın Yönetim Kurulu üyesi ve Eğitim, Üniversite ve Araştırma Bakanlığı harcamalarının izlenmesinden sorumlu teknik-mali doğrulama komitesinin yanı sıra Ekonomi Bakanlığı Tek Garanti Komitesi üyesidir. ve Maliye ve Üniversite Eğitim Hakkı Ulusal Gözlemevi.

Üstlendiği diğer birçok görevin yanı sıra Sogei spa'nın yönetim kurulu üyesiydi; Gelişimi Çalışmak; Ajansın mafyaya ait mal varlıklarına el konuldu ve el konuldu. Ayrıca Rekabet ve Piyasa Kurumu Denetim Kurulu üyesidir.

Milano Bocconi Üniversitesi İşletme Ekonomisi lisans dersinin Kamu Hukuku Kurumları başkanıyla ve Roma Tre Üniversitesi Siyaset Bilimi lisans dersinin Kamu Hukuku Kurumları başkanıyla işbirliği yaptı.

8 Mayıs 2023'ten bu yana Poste Italiane'nin Yönetim Kurulu üyesidir.

Ayrıca okuyun