Spor yorumcuları Altay – Galatasaray müsabakasını kıymetlendirdi

semaver

New member
Galatasaray, Kerem Aktürkoğlu‘nun attığı gol ile İzmir deplasmanından 3 puan ile dönmeyi başardı.

Altay müsabakasının galibiyet ile noktalanmasına karşın spor yorumcuları, sarı-kırmızılıların sergilediği futbolu eleştirdi. Galatasaray Teknik Yöneticisi Domenec Torrent, savunmadaki aksayan taraflar ve atağın yetersiz kalması sebebiyle tartışıldı.

Spor yorumcularının Altay-Galatasaray maçı değerlendirmesi şöyle:

Şansal Büyüka:
Galatasaray’a şaşırdım… Kendi alanında bile maç kazanamayan, düşmesi neredeyse mutlaklaşan Altay grubundan bu kadar ağır baskı yenir mi, savunmada bu biçimde külfetler yaşanır mı? O denli ki; ikinci yarıda Galatasaray kalecisi Muslera fazla mesai yaparken, Altay kalecisi Lis, haftalık izine çıkmış üzereydi… Muslera uzatmalarda bir de Poko‘nun iki metreden baş vuruşunu mucize üzere karşıladı… Formada arma olmasa, bu grubun Galatasaray olduğuna inanmazdım… Berbatlığın de bir sonu olur… Bu kadarı Galatasaray‘a yakışmıyor… Buna karşın maçın kazananı Galatasaray… Fakat Galatasaray‘ın daha dönem ortasında amaçsız kaldığını, Altay‘ın Muhteşem Lig’e mendil salladığını düşünürsek, ”Kaybedenler Kulübü“nün iki kadrosunun maçını izledik… (Milliyet)

“FORMANIN TARTISININ FARKINDA DEĞİLLER”

Osman Şenher:
Uygun ki liglerin bitmesine dört maç var. Bu müsabakalar da kolay olmayacak. Sivasspor, Başakşehir, Adana Demir ve Antalya… Bunlardan bu futbolla galibiyet almak hayli sıkıntı. Domenec Torrent önümüzdeki dönem gönderileceğini biliyor. Oynanan futbol, onun da umurunda değil. “Sezon sona ersin, tazminatımı alıp gideyim” diye bakıyor. Yeni lider gelecek, kim seçilecek bilemiyorum. Teknik yönetici kim olacak? Bu grubun yine dizayn edilmesi lazım. Takımda büyük değişim lazım. Şu an Taylan, Berkan, Kerem, Marcao, Nelsson, bir de Muslera’yı koyuyorum; bunun dışındaki futbolcular sarı-kırmızılıların ne kadar büyük bir kulüp olduğunun, formanın ne kadar ağır olduğunun farkında değiller. (Milliyet)

Uğur Meleke: İzmir’de temposu vasatı aşamayan bir maç izledik dün. Galatasaray’da evvelki haftalara nazaran tek değişiklik Pulgar’ın son iki maçtaki tesirli oyunu. 8’deki golün mimarı. 11 ve 21’de iki tesirli duran topla iki asist yazabilirdi hanesine. Evet, vakit zaman oyundan kopuyor lakin Torrent’in onu niye iki buçuk ay sakladığını ve Galatasaray’ı Taylan-Berkan’a mahkûm ettiğini anlamak güç. Üstelik iki maçtır düzgün oynarken çıkarılıyor Pulgar. Malatya maçında Halil de tam vites artırmışken çıkarılmış, yerine giren Gomis 20 dakikada topla yalnızca dört kere buluşmuştu. Torrent, Gomis’in topla o dört sihirli buluşmasını beğenmiş olacak ki(!) dün de birinci 11’de başlattı. Galatasaray üst üste iki maç kazandı fakat Torrent’in işini yüzde yüz konsantrasyonla yaptığını hissetmiyorum ben. (Hürriyet)

“KALİTE YETMEDİ”

Metin Tekin:
1-0’ı yakalamış bir Galatasaray var. Tempo ikinci yarı ister istemez düşüyor. 90 dakikayı tıpkı oynamak epey kolay değildir. Bilhassa de amaçsız bir grupsanız. Galatasaray 1-0’ı aldım işimi gördüm dedi. Bilerek vites düşürme değil ancak başlarda biraz vites düştüğü için daha epeyce oyun maksadı olan Altay bu üstünlüğü sağladı.

Rıdvan Dilmen: İkinci devre Galatasaray bildiğin mahkum oynadı. Pulgar, daima savunmanın ortasına yaklaşıp grubun merkezini geriye çekti. Galatasaray’ın yeni idaresi kim olursa olsun Torrent ile çalışmayı düşünmüyorlarsa çabucak yeni teknik yöneticisi getirmeli. Gelecek dönemi beklemeye gerek olmadığını düşünüyorum.

Önder İhtimam: Galatasaray’da yeterli oynadı diyebileceğimiz rastgele bir oyuncu yoktu. Gol atmasına karşın Kerem de dahil. Altay’da herkes önemli bir eforla oynadı lakin kalite yetmedi. Altay için galiba son maçlarına gidiyor. Çok küçük de olsa bir umut var.