“Suriye’den bacaksız, bugün futbol oynuyorum”

acidizing

New member
“Altı yaşımdayken bacağımı kaybettim ve insani koridorlar sayesinde Suriye’den İtalya’ya gelmeyi başardım. Şimdi Pomezia’da yaşıyorum ve bir gün beden eğitimi dersini çalışırken futbol oynamaya başladım. Ben topa vururken öğretmen beni gördü ve beni Fair Play Okulu ile temasa geçirmeye karar verdi.” Bu, Fair Play Okulu futbolcusu Al Bdeiwi Diya Talai tarafından yıllık Spor Oscarları etkinliğinin oturum aralarında söylendi. Dün Roma’da düzenlenen ve Ethical Gesture ödülünü aldığı “Asi Sport & Cultura” yarışmasında “Fair Play Okulu sayesinde çok fazla yardım alabildim ve en büyük hayalim olan tek ayakla futbol oynamaktı.” “diye tamamladı genç adam.

“Bu ödülü almak bizim için çok önemli çünkü sporun herkese açık olması, hiç kimsenin dışlanmaması gerektiği mesajını, tüm İtalya’ya ulaşması gerektiği mesajını yaymamız gerekiyor. Bu, mümkün olduğunca çok insana ulaşmamızı sağlayan çok önemli bir ödül,” diye ekledi Fairplay School’un kurucu ortağı Luca Zavatti. “Bize verdikleri ödül Fair Play Okulunun simgesi olan Diya sayesinde mümkün oldu. Hikayesi bir buçuk yıl önce öğretmeninin sosyal medya aracılığıyla Fair Play Okulu’nu tanımasıyla başladı. Diya futbol oynamak istiyor, biz de onunla tanıştık ve onu okulumuza getirdik. Futbol okulumuza destek olmak için çocukla tanışmak istedikleri için Anna Foglietta ve Every Child’ın rolü önemliydi. Her çocuk oğlana bir burs bağışladı ve ona bağımsız olmasını sağlayacak bir akıllı verildi. Bu bizim için çok önemli bir mesaj çünkü spor herkes içindir”, diye sözlerini tamamladı Zavatti.