Takım dışı kalan Sadık Çiftpınar’dan bir açıklama daha geldi: Karara hürmet duyuyorum

semaver

New member
Spor Toto Üstün Lig Ahmet Çalık Dönemi 30. haftasında Öznur Kablo Yeni Malatyaspor ile Kasımpaşa içinde oynanan maçta Yeni Malatyasporlu taraftarlar ile ekip kaptanı Sadık Çiftpınar içinde gerginlik yaşanmıştı.

71 ve 74. dakikalarda yenilen gollerin akabinde 2-0 geriye düşen Yeni Malatyaspor’da taraftarlar stoper Sadık Çiftpınar’ı ayağına her top gelmesinde ıslıkladı. Bir durumda kendisini ıslıklayan taraftarlara el-kol hareketleriyle reaksiyon gösteren Sadık, 77. dakikada reaksiyonlara dayanamayarak oyundan çıkmak için kenara yöneldi.

Sadık’ı kadro arkadaşları, Kasımpaşalı futbolcular ve hakem Ali Şansalan maçta kalması tarafında ikna etmeye çalıştı. Kasımpaşalı Ryan Donk, Sadık ile bir süre konuşup rakibini alanda kalması için ikna etti. Bütün bu ikna gayretlerine karşın oyuna devam etmek istemeyen Sadık, kenara değişiklik işareti yaptı ve 80. dakikada yerini Philip Awuku’ya bıraktı.

Sadık Çiftpınar’ın bu hareketinin damga vurduğu çabayı Kasımpaşa 2-0 kazandı.

‘KADRO DIŞI’ AÇIKLAMASI

Yeni Malatyaspor, maçın akabinde Sadık Çiftpınar’ın takım dışı kalması istikametinde karar verildiğini deklare etti.

Malatya takımının duyurusunda “Profesyonel Futbolcumuz Sadık Çiftpınar, bugün oynanan Kasımpaşa SK karşılaşmasındaki disiplinsiz davranışı sebebiyle süresiz olarak takım dışı bırakılmıştır. Kamuoyuna hürmetle duyurulur” tabirleri yer aldı.

SADIK ÇİFTPINAR’DAN TOPLUMSAL MEDYA PAYLAŞIMI

Sadık Çiftpınar, toplumsal medya hesabından açıklama yaparak özür diledi.

Çiftpınar, “İlk sefer 2015-15 döneminde formasını giydiğim Muhteşem Lig’e yükseliş gayretinde onurla yer aldığım Yeni Malatyaspor formasıyla dün ömrümün en berbat gününü yaşadım. 7 aydır maaş almadan şu anda detaylandıramayacağım imkansızlıklara karşın varını ağırı kadrosu için ortaya koyan, şartlar ne olursa olsun maddi manevi fedakarlıklar yapan, sakat olduğu biroldukça periyotta bile ağrılarla ve sıhhatini riske atarak alanda olup gruba katkı sağlamak isteyen, içerisinde bulunduğumuz ve Harika Lig düzeyine hiç yakışmayan makus kaidelere karşın kendisinden epeyce grup arkadaşlarını motive etmeye çalışan, FIFA’ya başvurup tek taraflı fesih hakkı olan bilhassa yabancı asıllı kadro arkadaşlarına şifahen verilen kelamlara kefil olup, kendilerini ikna edip, kadroya dönmelerini sağlayan ve bu kelamların tekraren tutulmayıp futbolcular karşısında yalancı duruma düşürülen bir grup kaptanı olarak dün yediğimiz ikinci gol daha sonrası her şeyin tek sorumlusu benmişim üzere talihime ve aileme yönelik protestolar ve hiç bir haysiyetli insanın kaldıramayacağı sinkaflı küfürler öfke patlaması yaşamama niye oldu.

Sorunlu geçen 7-8 ayın birikimi ve büsbütün öfke kontrolümü kaybetmemden dolayı ortaya çıkan katiyen hakikat olmayan yansım için başta Malatya kenti olmak üzere tüm futbolseverlerden özür diliyorum.

Kümede kalma savaşının psikolojisiyle ne olursa olsun bir profesyonel futbolcuya yakışmayacak o imaja niçiniyet vermek hiç bir biçimde kabul edilemez. Kelam konusu olayın herkesi olduğu üzere beni ve ailemi de derinden yaraladığını belirterek bir defa daha özürlerimi iletiyorum. Kamuoyuna saygılarımla” tabirlerini kullandı.

Kamuoyuna saygılarımla… pic.twitter.com/MPM3n7Q0f4

— Sadık Çiftpınar (@sadikcftpnr16) March 20, 2022