Tarımın Sultanları ayrıntılarını Yarıştırdı

accur

New member
İnegöl Belediyesi, 15 Ekim Dünya Bayan Çiftçiler Gününde İnegöl tarımının maharetli elleri bayan çiftçiler için özel bir yarış düzenledi. Birincisi Mart ayında Bayanlar Gününde gerçekleştirilen “Tarımın Sultanları” isimli bilgi müsabakasının ikincisi de renkli manzaralara sahne oldu. 48 mahalleden 144 hanımın katıldığı ve her mahalleyi 3 bayanın temsil ettiği bilgi yarışında bayanlar tarım ayrıntılarını yarıştırdı.

Sanayisiyle olduğu kadar tarımıyla da isminden kelam ettiren ve bereketli topraklarında yetişen eserlerle sofraları süsleyen İnegöl’de, tarım bölümü bilhassa bayanların el emeği ile gelişiyor ve yükseliyor. İnegöl’de bereketli topraklar kadar, bu toprakları işleyen hünerli ellerin de emeği göz arkası edilmiyor. Tarımda bayanların emeği ve katkısının yadsınamaz bir gerçek olduğu niyetiyle, İnegöl Belediyesi tarafınca 15 Ekim Dünya Bayan Çiftçiler Günü kapsamında özel bir tertibe imza atıldı. Birincisi 8 Mart Dünya Bayanlar Gününde yapılan “Tarımın Sultanları” bilgi yarışı, Bayan Çiftçiler Günü kutlamaları kapsamında Perşembe günü ikinci sefer gerçekleştirildi. Tarımın maharetli elleri “Tarımın Sultanları” yarışında ayrıntılarını yarıştırdı.

48 MAHALLEDEN 144 KİŞİ KIYASIYA YARIŞTI

İnegöl genelinden merkez ve kırsal mahalleler içinde 48 mahalleden 144 bayanın tarım bilgisiyle yarıştığı bilgi yarışı, renkli imajlar sahne oldu. Her mahalleyi 3 bireyden oluşan grupların temsil ettiği Tarımın Sultanları Bilgi Müsabakası, 11.00’da Beşinci Mevsim Kültür Merkezinde başladı. Müsabakada bayanlara tarım ve hayvancılık ile ilgili sorular yöneltildi. bununla birlikte ilçede mahalleler içinde kaynaşmayı sağlamak, tarihimizden günümüze kadar her alanda bayanların değerini ve pahasını vurgulamak ve tüm bayanlara toplumumuz, milletimiz ve insanlık için ne kadar değerli olduklarını göstermek amacıyla yapılan yarışın finali ise akşam 14.30’da gerçekleştirildi. 48 ekip içinde finale 3 ekip kaldı. Bu 3 grup içinde 1’inci, 2’nci ve 3’üncüyü belirlenen final yarışında, kıyasıya bir çekişme yaşandı.

DERECEYE GİREN TAKIMLAR

Final etabında en çok soruya hakikat karşılık veren Çeltikçi Mahallesi ekibi 1’inci olup 10 bin TL’lik mükafatın sahibi olurken, İsaören Mahallesi ekibi 2’nci olarak 7.500 TL ödül aldı. Çavuşköy Mahallesi kadrosu ise 3’üncü olarak 4.500 TL’lik mükafatın sahibi oldu. Dereceye giren mahalle kadrolarına sertifika ve mükafatlarını protokol üyeleri takdim etti.

BU HEYECANI İKİNCİ KERE YAŞIYORUZ

Ödül merasimi için sahneye davet edilen Belediye Lideri Alper Taban, burada bir selamlama konuşması da yaptı. “Çok keyif aldığımız bir yarış izledik” kelamlarıyla konuşmasına başlayan Lider Taban, “Bu yıl bu heyecanın ikincisini yaşıyoruz. İsmi tahminen müsabaka bu tertibin ancak ortasında bir epeyce mana ve hoşluğu barındırıyor aslında. aslına bakarsanız emelimiz da bu. Burada gerek bilgi ve eğitimin gerek deneyimin yarıştığını da hissettik. Ortamızda hayli değerli yarışmacılar oluşmuş. 48 mahallemizde 144 yarışmacı bugün burada yarıştı. İnşallah bunu sonrasındasında geliştirerek sürdürmek istiyoruz” tabirlerinde bulundu.

Tarımın fazlaca değerli bir bedel olduğuna da dikkat çeken Lider Taban, “Hanımefendilerin elinin değdiği her yer değerli. İnşallah bunlar daha da pekişerek daha hoş bir noktaya gelecek. Yarışan ve burada bu cüreti gösteren herkes bizim gönlümüzün birincisi. Bunun yanı buradaki puanlamalarla öne çıkan 1’inci, 2’nci ve 3’üncüleri de ayrıyeten tebrik ediyorum. Çok kritik ve ayrıntı sorular vardı. Lakin tüm yarışmacılar fevkaladeydi. Ben bugün bizleri yalnız bırakmayan tüm yarışmacılarımıza, siz kıymetli konuklarımıza epey teşekkür ediyorum. Biz bu tertibi aslında 8 Mart Dünya Bayanlar Gününde birinci defa yapmıştık. İkincisini de 15 Ekim Dünya Bayan Çiftçiler Gününde yapmak istedik. Teknik gecikmelerden dolayı bugün gerçekleştiriyoruz. Bu vesileyle Bayan Çiftçiler Gününüzü de bir kere daha kutluyorum” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı