TKP’nin halkın temsilcilerini seçtiği toplantıları devam ediyor

accur

New member
Türkiye Komünist Partisi’nin yaklaşmakta olan Parlamento seçimleri için milletvekili aday adaylarını tüm Türkiye’ye yayılmış olan örgütlerinde belirlediği toplantılar devam ediyor. TKP adaylarını belirlerken beraberinde bulunduğu tüm yerelliklerde güçlenme; dayanışma ve umudu büyütme maksadı taşıyor.

Bu hafta sonu gerçekleşen toplantılardan biri de Bursa’daydı. TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan’ın da katıldığı toplantı Bursa halkının ağır iştirakiyle gerçekleşti.

görüşmede konuşma yapan Okuyan, “Boyun eğmediğimizi, çoğaldığımızı, alnımız dik bir biçimde yürüdüğümüzü ve başarılı olmaya başladığımızı gösterdiğimizde sistem değişikliği isteyenler de çoğalacaktır” dedi.

“Boyun eğmeden gayrete devam edersek nizam değişikliği isteyenler çoğalacaktır”

“Bakın Türkiye’deki önümüzdeki seçimde, ‘Ben boyun eğmiyorum, ben öteki bir tertip istiyorum’ diyenlerin sayısında radikal bir artış sağlarsak… Bakın Dersim’de bir belediye lideri seçildi, ne kadar büyük bir umut yarattı, heyecan yarattı. meğer Türkiye’de bir sürü vilayet var, hiç bir belediye lideri o kadar heyecan yaratmadı.” diyen Okuyan, “Boyun eğmediğimizi, çoğaldığımızı, alnımız dik bir biçimde yürüdüğümüzü ve başarılı olmaya başladığımızı gösterdiğimizde tertip değişikliği isteyenler de çoğalacaktır” sözlerini kullandı.

Toplantı milletvekili aday adaylarının konuşmalarıyla devam etti. niye TKP’den milletvekili aday adayı olduklarını anlatan emekçiler, bu tertipten kurtulmanın tek yolunun çalışanların siyasette kelam sahibi olmasıyla mümkün olduğunu vurguladılar. Aday adayları içinde emekli ve öğrencilerin yanı sıra dokumacılık, otomotiv üzere bir fazlaca farklı bölümde çalışan emekçiler yer alıyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı