Tolga Demirözü, BASF Türk’ün yeni Genel Müdürü oldu

accur

New member
  • BASF Türk Genel Müdürlüğü ve Türkiye-Azerbaycan Ülke Kümesi Başkanlığı bakılırsavine, son olarak SOCAR bünyesinde Kurumsal Teşebbüsler ve Yeni İş Alanları Küme Yöneticisi olarak misyon yapan Tolga Demirözü atandı.
  • 2008-2018 yılları içinde BASF Türk bünyesinde Operasyon Yöneticiliği ve farklı nazaranvlerde çalışan Demirözü, Türkiye ve milletlerarası pazarlarda ilaç, petrokimya, rafineri, kimyasallar kesimlerinde üretim, tedarik zinciri, satış-pazarlama ve idare hususlarında yirmi yılı aşkın deneyime sahip. Demirözü son devirde ağır olarak sürdürülebilir güç ve düşük karbonlu iktisada geçiş alanlarında çalıştı.
BASF Türk Genel Müdürlüğü ve Türkiye-Azerbaycan Ülke Kümesi Başkanlığı nazaranvine, son olarak SOCAR bünyesinde Kurumsal Teşebbüsler ve Yeni İş Alanları Küme Yöneticisi olarak bakılırsav yapan Tolga Demirözü atandı. 2008-2018 yılları içinde BASF bünyesinde çeşitli konumlarda nazaranv alan Demirözü, 1 Mayıs 2022 tarihi itibariyle yeni bakılırsavine başladı.

Kadıköy Anadolu Lisesi’nin akabinde lisans ve yüksek lisans eğitimini, Yıldız Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği kısmında tamamlayan Tolga Demirözü, ilaç sanayisinde üretim, ithalat ve satın alma alanlarında başladığı meslek seyahatine Nestle Türkiye’de tedarik zinciri, planlama, milletlerarası pazarlarda iş harikalığı ve fabrika lojistiği alanlarındaki yöneticilik vazifeleriyle devam etti. Deloitte Türkiye bünyesinde tüketici ve üretim sanayilerine yönelik tedarik zinciri operasyonları konusunda projeler yöneten Demirözü, 2008 yılında BASF Türk’e tedarik zinciri proje danışmanı olarak adım attı. BASF çatısı altında yönettiği memleketler arası projelerin akabinde BASF Türk Bilgi Sistemleri ve Tedarik Zinciri Yöneticiliği ve daha sonrasında Operasyonlar Yöneticiliğini üstlendi. Tolga Demirözü, 2018 yılında mesleğine PETKİM Genel Müdür Yardımcısı ve akabinde SOCAR Kurumsal Teşebbüsler ve Yeni İş Alanları Küme Yöneticisi olarak devam etti.

Türkiye ve memleketler arası pazarlarda ilaç, petrokimya, rafineri, kimyasallar bölümlerinde, üretim, tedarik zinciri, satış-pazarlama ve idare hususlarında yirmi yılı aşkın deneyime sahip olan Demirözü, son periyotta ağır olarak sürdürülebilir güç ve düşük karbonlu iktisada geçiş alanlarında çalıştı. Demirözü, 1976 İstanbul doğumlu, evli ve iki çocuk babasıdır.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı