Tomas Sivok: Favorim Beşiktaş

semaver

New member
Beşiktaş ve Bursaspor formaları giyen eski futbolcu Tomas Sivok, Galatasaray-Beşiktaş derbisi hakkında açıklamalarda bulundu.

Derbi müsabakasında eski ekibi Beşiktaş’ı favori olarak gösteren Sivok, siyah-beyazlı ekibin üç puana uzanacağını söylemiş oldu.

Sivok, Beşiktaş savunmasındaki Domagoj Vida’yı fazlaca beğendiğini söz ederken Hırvat futbolcunun bir stoper olarak hayli kuvvetli olduğunu belirtti.

Tomas Sivok’un açıklamaları şöyle:

“Beşiktaş’ı takip ediyorum zira hala seviyorum. Orada 7 yıl geçirdim. Benim için fazlaca özel bir kadro. Bu dönem onlar için güç geçiyor. Geçen sene ki muvaffakiyetlerin akabinde beklentiler büyüktü lakin Beşiktaş büyük bir potansiyele ve olağanüstü oyuncu kümesine sahip.

“FAVORİM BEŞİKTAŞ”

Beşiktaş ligde Galatasaray’ın üzerinde. Derbiler hayli özel maçlardır ve kararınu evvelinde kestirim edemezsiniz fakat benim favorim Beşiktaş. Bu tip maçlar güç ve güç gerektiriyor. Beşiktaş 3 puana uzanacaktır.

“VİDA KUSURSUZ İŞLER YAPTI”

Kıssası olan müsabakalarda bir futbolcu ön plana çıkabiliyor. Batshuayi bence bu tip düellolarda hazır olabilecek bir isim. Ekibi ismine goller atabilecek bir isim. Vida, benim Beşiktaş savunmasındaki en favorim oyuncum. Dinamo Kiev ve Hırvatistan Ulusal Kadrosu’nda olağanüstü işler yaptı. Bir stoper olarak epeyce kuvvetli. Alanda asla duruşunu bozmuyor. Dediğim üzere siyah-beyazlılar muazzam oyunculara sahip ve favorim Beşiktaş.

“TÜRK EKİPLERİ ALTYAPILARA DAHA ÇOK DEĞER VERMELİ”

Beşiktaş altyapısı kusursuz işler yapıyor. Ben oradayken Necip Uysal vardı fakat bugünlerde bir fazlaca oyuncuyu takımda görüyoruz. Akademik ekipler profesyonel olma noktasında birinci adımdır. Bu oyuncular kendilerini geliştirip yurt dışına gidebilir. Bence Türk kadroları altyapılara daha epey ehemmiyet vermeli.

“GALATASARAY MAÇINI UNUTAMIYORUM”

Birinci dönemimde 2 kupa birden kazandık lakin bu yıl konutumuzda Galatasaray’ı 2-1 mağlup ettiğimiz müsabakayı unutamıyorum. Bizim için şampiyonluk yolunda ve sıkıntı bir maçtı.

“ATİBA İNANILMAZ BEDENE SAHİP BİR PROFESYONEL”

Atiba ile kusursuz görüşüyoruz, kusursuz bir insan. 40 yaşında dahil hala oynuyor, inanılmaz bedene sahip bir profesyonel. Onu tanıdığım için fazlaca mutluyum. Beşiktaş taraftarını fazlaca seviyorum. Benim için dünyadaki en yeterli taraftar topluluğu onlar. Hala kalbimdeler. Türkiye’de ailemle geçirdiğim mühlet boyunca hem bana birebir vakitte aileme epeyce düzgün davrandılar. Onları epeyce seviyorum”