Tortora'dan Benigni'ye Giancarlo Governi 'Arkadaşları'nı anlatıyor

acidizing

New member
Hikayelerin, karakterlerin, anıların bir özeti. Ülkenin sivil vicdanına damgasını vuran olayları çerçeveleyen keyifli anlar ve daha üzücü anlar. Küçük ekranın evriminde temel sayfalar yazan televizyon kahramanları. Ve sonra gençliğinin büyük bir bölümünü paylaştığı ömür boyu arkadaşları, Roma'nın Trastevere sokaklarında geçirdi. Anılar Giancarlo Governi, Gazeteci ve yazar ama hepsinden önemlisi senarist, yazar ve geçmiş yılların televizyon panoramasını karakterize eden programların sunucusu, kitapta topladı. Fazi Editore'nin yeni yayımladığı 'Amici': Tek çocuk olan Governmenti'nin hayatı boyunca tanıştığı birçok arkadaşının portrelerinin de eklendiği, bir zamanlar televizyona dair bir tanıklık.

Rai2'nin kurucularından Governi'nin 1940'lı yılların Roma'sından televizyonumuzun altın çağına ulaşan anılarında anlattığı pek çok hikaye var. Hoş anılar ama aynı zamanda üzücü ve dokunaklı. AdnKronos'un röportaj yaptığı Governmenti şöyle diyor: Enzo Tortora hakkında Bergamo Cezaevi'nde hapsedildi. Televizyonun ustalarından 'Portobello'nun 'babası' uyuşturucu kaçakçılığı ve Camorra tipi dernekle suçlanmıştı.

“Tutuklandığında tam bir kafa karışıklığı içinde olduğumuzu söylüyor. Bergamo'daki hapishaneye gittim. Ziyaret odasına girdim ve bu adam tamamen perişan halde geldi. Kendini bir jiletle tamamen tıraş etmişti ve ayrıca vücudunda kesikler yapmıştı. Onu görür görmez bana sordu: 'Bana bir beyefendinin burada ne işi var? Ağlamaya başladım ve ona eşlik eden gardiyan da benimle birlikte ağladı ve ona şöyle dedi: 'Bay Enzo, bunu yapma, biliyoruz o masum.' 'Portobello'nun sunucusuyla Governi'nin tarihi bir ilişkisi vardı çünkü – kendisi hatırlıyor – ben programın birkaç yılı boyunca yönetmenliğini yapmıştım. Çılgın reytingler elde ederek herkesi mağlup eden devrim niteliğinde bir programdı. Diğer şeylerin yanı sıra, 'Portobello'dan 'Kim gördü' ve 'Evlilik ajansı' dahil olmak üzere birçok format çıkarıldı.

Ancak olumlu bir anı, yükselişle bağlantılıdır. iyi huylu. Onunla tanıştıktan sonra Alberichino adlı bir mahzende seyirci olmamasına rağmen düzenlediği gösteride onu takip ederek Rai'ye götürdü ve orada “Massimo Fichera hariç” güvensizlikle karşılandılar. Biz onun baş kahraman olmasını isterken onlar ona yardımcı bir rol teklif ettiler. O anımsıyor ki ben RAI Yazı Bürosu yetkilileriyle tartışmaya başladım. Ancak bir noktada Benigni beni durdurdu ve şöyle dedi: 'Giancarlo, bu işi rahat bırak. Şimdi açlıktan ölmek üzere olduğum için bu maaşı alıyorum ama gün gelecek bu beyler peşime düşecek ve bana istediğimi verecekler'' dedi.

Benigni, diye devam ediyor Governi, “yoksul bir çiftçinin oğlu, babası ortakçıydı. Devam edecek imkânı olmadığı için sekizinci sınıfa kadar okudu. Kendi kendini yetiştirmişti: Onunla tanıştığımda sadece yirmi yaşın üzerinde, Dante'nin Cehennem'inin tamamını ezbere biliyordu. Artık 'İlahi Komedya'nın tamamını ezbere biliyor.” Governi kitabında Tortora ve Benigni'nin yanı sıra geçmişin diğer televizyon büyüklerine de değiniyor. Nasıl bir miras bıraktılar? “Bence Pippo Baudo, ismiyle, varlığıyla ve konuşma tarzıyla büyük genelci televizyonu en iyi şekilde temsil eden kişidir” diye yanıtlıyor. Büyük bir yenilikçiydi. Maurizio Costanzo: Rai'de doğdu ancak daha sonra Mediaset'e taşındı. Öncü oldu Mike Bongiorno“.

Oluşturduğu programlar arasında Governi özellikle bir programla bağlantılıdır: “Süper yutkun!”çizgi roman dünyasına adanmış bir format. Governmenti, “Devrim niteliğinde bir programdı, yalnızca dergilerdeki çizgi romanları okuyan tamamen yeni bir izleyici kitlesi kazandık” diyor ve şöyle hatırlıyor: “Mike Bongiorno ile savaşa girdik. Program, yayınlandığı gün ikinci kanalda yayınlandı. Amiral gemisi olan 'Rischiatutto'ydu. Fichera ağın yöneticisi oldu, yüz bölüm yapmaya karar verdi. Sonra durduk çünkü bir noktada video Japon çizgi filmlerinin istilasına uğradı. yukarı, ama efsaneye girdik çünkü artık herkes 'Süperyut!'u hatırlıyor. Televizyonun altın çağından kalma bir program gibi. Çok sevdiğim bir program da 'Bir İtalyan'ın Hikayeleri'ydi. Yarım saatlik bir belgesel yapmak ilk fikirdi. Sonra dört sezon falan yaptık. 26 bölüm. Programı New York'a götürdük, öyle anımsıyor ki, Humphrey Bogart'ın Alberto'nun önünde diz çökerek 'Bu beyefendi benim efendim' diye bağırmasına benziyordu.

Şimdi televizyonun günümüze dönersek, televizyona küçük bir pencere açıldığı aşikardır. San Remo Festivali Sunucu Carlo Conti'nin duyuruları ve yarışan şarkıların karneleri arasında bugün birçok kişi tarafından zaten tartışılıyor. Festivali görecek misiniz? “Sanremo'yu her zaman görüyorum çünkü o İtalya'nın aynası. Şarkı alanında sunulabilecek en iyinin çok çeşitli bir şekilde temsil edildiği harika bir gösteri, harika bir gösteri haline geldi: güzel müzik ve Müziğin reddedilmesi, her şeyden biraz var. Bu, genel televizyonun, çocuklardan yaşlılara kadar herkesin mevcut olduğu izleyici kitlesini en üst düzeye çıkarmayı başardığı tek programdır”, diyor Governi, “Modern festivalin” altını çiziyor. tarafından başlatıldı Pippo Baudo”.

Governi, sözde 'kazanım arkadaşları'nın öyküsünden, sonunda bir ömür boyu dostlarından, “yok olmuş bir dünyanın resmini çizenlerden” söz etmeye devam ediyor. Ben diyor ki, via della Lungara'da çok fakir bir ailede doğdum. Ben tek çocuğum. Bu benim şansımdı çünkü eğer bir erkek kardeşim olsaydı beşinci sınıfta kalırdım. Her şeyden önce Luigi'yi hatırlıyorum: Zengin bir aileden geliyordu, her gittiğim yerde beni evinde ağırladı. öğleden sonra kabul edildim Kitabı 21 Ocak Salı günü saat 18.00'de Parco Oditoryumu'nun Oditoryum Defter Kitabevi'nde sunan Governi, “1950'de Sistine Şapeli Korosu'ndaydım, o yılın Jübile'si vesilesiyle Papa için şarkı söyledim” diye bitiriyor. Vincenzo Salemme ile diyalog halinde Roma Müziği. (Carlo Roma tarafından)