Trabzonspor’un efsane oyuncusu Ali Kemal Denizci’den Abdullah Avcı’ya övgü

semaver

New member
Trabzonspor Kulübü Lider Danışmanı ve bordo-mavili ekibin efsane oyuncusu Ali Kemal Denizci, teknik yönetici Abdullah Avcı’nın uygun, mütevazı bir insan olduğunu ve onun başarılı olmasını canı gönülden istediğini söylemiş oldu. Denizci, Trabzonspor’un muvaffakiyetinde idare konseyinin gerçek planlamasının, teknik yönetici Abdullah Avcı ile ahenginin etkisinin olduğunu anlattı.

Abdullah Avcı’nın Trabzonspor’a gelmedilk evvel grubun durumunun âlâ olmadığını lisana getiren Denizci, “Ben Abdullah Avcı geçen dönem gelmeden Trabzonspor küme düşüyor diye bakıyordum. ‘Biz kimi yeneceğiz, nasıl kurtaracağız?’ diye düşünmeye başlamıştım. Allah razı olsun mu diyelim, nasıl diyelim, bir lütuftu” dedi.

Avcı’yı fazlaca sevdiğini lisana getiren Denizci, “Futbol farklı bir olay, yarının ne getireceğini bilemeyiz. Lakin o mütevazı bir insan. Farklı bakmıyor, ben büyük adamım konumunda değil, hoş bakıyor. Güzel bir insan, bu biçimde bir insanın başarılı olmasını canı gönülden istiyorum” diye konuştu.

“ABDÜLKADİR ÖMÜR’ÜN FUTBOLUNDAN ZEVK ALIRIM”

Denizci, kendi futbol tarzına en çok bordo-mavili kadrodan Abdülkadir Ömür’ü benzettiğini de işaret ederek, kelamlarını şu biçimde sürdürdü:

“Oynadığı futboldan da zevk alırım. Adam eksilten, çalım atan ve de planlı futbolcuyu fazlaca severim. Abdülkadir de bunlardan biri. bu biçimde çocukların çıkmasını isterim altyapıdan. En büyük başarımız Uğurcan’ımız gelmiş, Türkiye’nin biri. Hüseyin’imiz var, Yusuf Yazıcı’mız gitti. Abdülkadir Parmak, kiralık gitti, yarın bu grubun oyuncusu olabilir. Serkan’ımız, Yusuf Erdoğan’ımız, var. Bizim çocuklar çıksın istiyorum, bu biçimde daha farklı zevk veriyor. Ayrımcılık yapmak istemem lakin bu biçimde daha hayli hoşuma gidiyor. Bu taraftan Abdülkadir Ömür’ün oyun tarzı bana beziyor. Onu zevkle izlemeye çalışıyorum.”

Bu telaffuzunun yabancıya karşı olarak algılanmaması gerektiğini vurgulayan Denizci, karakterli yabancı oyuncuları da hayli sevdiğini söylemiş oldu.

FUTBOLCULUK PERİYODU

Ali Kemal Denizci, futbolcu olduğu devri hayli hoş yaşadığını belirterek, şunları kaydetti:

“Çok hoş günler gördüm, gözüm artta kalmadı. Yanlışlarım da oldu. aslına bakarsanız yanılgım olmasa yanlış adam olurdum. Bir insan o kadar hoş önüne her şey serilmiş, Cumhurbaşkanı üzere bir devir hayatışsın. Yanılgılarım oldu lakin ‘keşke’ demedim. Tek eksiğim istek edip yapamadığım, yeterli bir hoca, teknik yönetici olabilirdim kendi dünyama nazaran. Fakat birtakım şeyler senin istediğin üzere gitmiyor, âlâ olmana işi bilmene bu durum bağlı olmuyor. aslına bakarsan başaramadığım için 15-20 sene evvel teknik yöneticiliği bıraktım. Karakter üretim farklı, savaşamadım diyelim. Tek üzüldüğüm âlâ bir teknik yönetici olabilirdim, olamadık.”

Futbolculuk devrinde Fenerbahçe’ye transferi niçiniyle taraftarların yürüyüş yapmasına ait ise Denizci, “Çok gururlanıyorum bu taraflarda. Rakip ekibe yıllarce gayret ettiğim Fenerbahçe’ye satılıyorum ki bizim Trabzonspor insanı affetmez. O olayı fazla anlayamadıkları biçimde. Kimi kesim ‘Ali Kemal paraya gitti.’ diyorlardı. Çok yeterli bilenler vardı. ‘Ali Kemal, mecburen gitti’ diyenler yürüdü. Fenerbahçe formasıyla da birinci Trabzon’a geldiğimde taraftarlar alkışladı, pankartlar açarak reaksiyon göstermedi. Çok gururlandım.” tabirlerini kullandı.

Denizci, Trabzonspor’un bu dönem şampiyon olduğunu, matematiksel olarak garantilemesini beklediklerini kaydederek, “Biz kimi şeyleri hayli abartarak da yapıyoruz. Silah atmayalım, yapmayalım. Artık hangi çağda yaşıyoruz? Avrupa’ya bakıp ona göre hareket edelim. O şuurla şampiyonlukları kutlayalım. Bir şey yaparken acılar çekmeyelim. Sevinirken acı içine düşmeyelim. Memnunluklarını farklı biçimde yaşasınlar, istiyorum.” dedi.