TÜRKSOY’dan Dündar’a Ziyaret

accur

New member
Osmangazi Belediye Lideri Mustafa Dündar, Memleketler arası Türk Kültürü Teşkilatı TÜRKSOY Genel Sekreterliği’ne seçilen Sultan Raev’i makamında ağırladı. Lider Dündar, birinci resmi ziyaretini kendilerine yapan ve Bursa’nın Fethi Şenlikleri’ne katılarak kendilerini yalnız bırakmayan Genel Sekreter Raev ve birlikteindekilere teşekkür etti.

Türk Dünyası’nın UNESCO’su olarak kabul edilen ve 1993 yılında Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan ve Türkiye Cumhuriyeti Kültür Bakanları tarafınca imzalanan mutabakatla kurulan TÜRKSOY, kurulduğu günden bu yana Türk halklarının gönül beraberliğini ve kardeşliğini güçlendirmek, ortak Türk külçeşidini gelecek kuşaklara aktarmak ve Türk dünyasının ortak kıymetlerinin milletlerarası düzeyde tanıtılarak kitlelere yayılmasını sağlamak için çalışmalar gerçekleştiriyor. Bursa’da düzenlenen TÜRKSOY Daimî Kurulu olağanüstü Toplantısı’nda TÜRKSOY Genel Sekreteri olarak seçilen Sultan Raev, nazaranvi devraldıktan daha sonraki birinci resmi ziyaretini Osmangazi Belediye Lideri Mustafa Dündar’a gerçekleştirdi.

Sıcak karşılama ve konukseverliği için Lider Mustafa Dündar’a teşekkür eden TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev, “Osmangazi Belediyesi tarafınca düzenlenen Osmangazi’yi Anma ve Bursa’nın Fethi Şenlikleri, Türk külçeşidinin dünyaya tanıtılması açısından epey değerli ve pek başarılı bir aktiflik. Bu aktifliği düzenleyen Sayın Dündar ve takımına teşekkür ediyor, kendilerini kutluyorum” dedi.

2022 yılının Bursa için tarihi bir yıl olduğunu söyleyen Genel Sekreter Raev, “TÜRKSOY olarak bizler de, Türk Dünyası Kültür Başşehri seçilen Bursa’da bir fazlaca aktiflik düzenleyerek, kadim kent Bursa’nın tanıtımına katkı sağlamayı hedefliyoruz. Selçuklular devrinden günümüze Bursa, Türk dünyası için en değerli kentlerden biri oldu. Benim cetlerim da, daha o tarihlerde Orta Asya’dan çıkıp bu topraklara göç ederek bu toprakları Türk yurdu kılmak için çaba eden öbür Türk uzunluklarıyla birlikte savaştılar. Şehit düşenlerin anısına bugün İznik’te bir Kırgız türbesi bile bulunmakta. Dünyadaki Türk devletlerinin tarihi bir, lisanı bir, kültürü bir. Bu sebepledir ki, bu yıl Türk Dünyası Kültür Başşehri seçilen Bursa’da düzenleyeceğimiz etkinliklerle de, bu birlik, birliktelik ve kardeşliğin daha da pekişmesine katkı sağlayacağız” diye konuştu.

TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev ve birlikteindekileri makamında ağırlayan Osmangazi Belediye Lideri Mustafa Dündar, Genel Sekreter Raev’e ziyaretleri için teşekkür etti. Lider Dündar, “Bursa’nın 2022 Türk Dünyası Kültür Başşehri seçilmesinin akabinde nazaranvi devralan sayın genel sekretere güzel olsun diyor, yeni bakılırsavinde muvaffakiyetler diliyorum. Osmangazi Belediyesi olarak düzenlediğimiz Osmangazi’yi Anma ve Bursa’nın Fethi Şenlikleri’nde bizleri yalnız bırakmadıkları için de kendilerine ayrıyeten epeyce teşekkür ediyorum” dedi. Lider Dündar, ziyaret sırasında Osmangazi Belediyesi’nin çalışmaları hakkında bilgi verdiği Genel Sekreter Sultan Raev ve birlikteindekilerle, imali devam eden Osmangazi Meydanı’nı gezdirerek proje hakkında bilgiler verdi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı