Tunç Soyer’e Barışa Ömür Uzunluğu Emek Mükafatı

accur

New member
İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer, Ege Barış ve İrtibat Derneği tarafınca “Barışa Ömür Uzunluğu Emek Ödülü”ne layık görüldü.

Ege Barış ve İrtibat Derneği tarafınca birincisi 2019’da verilen Barışa Ömür Uzunluğu Emek Mükafatı bu yıl İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer’e verildi. Lider Tunç Soyer çoğulcu, demokratik ve barışcı belediyecilik uygulamaları, barışı Akdeniz ölçeğinde genişletmeye dönük uğraşları, Seferihisar Belediye Başkanlığı periyodunda başlatmış olduğu Ege’de kalıcı barış çalışmaları, hayatı boyunca sürdürdüğü tabiatla barışık, etraf ve insan haklarına saygılı kimliği niçiniyle ödül aldı. Ege Barış ve Bağlantı Derneği Lideri Bülent Şahit idare heyeti üyeleri ile Lider Tunç Soyer’i makamında ziyaret ederek mükafatını takdim etti.

Tanık: “Barışa katkılarınız için size bu mükafatı takdim ediyoruz”
Ege Barış ve İrtibat Derneği Lideri Bülent Şahit, “Bu mükafatı biroldukça niçinle size takdim ediyoruz. Bir tanesi çevreci ve beşerden yana barışçı kimliğiniz. Bunu yaşama sindirmiş, güç tüketirken bile bunu gözeten, Ege halklarının kardeşliği için ömür uzunluğu emek sarf etmiş, Seferihisar’da belediye lideriyken başlattığınuz ve Akdeniz ölçeğine bugün taşımayı vadettiğiniz İzmir’in bir barış kenti olması yolundaki gayretleriniz ve barışa katkılarınız için size bu mükafatı takdim ediyoruz” dedi. Lider Tunç Soyer ise, “Çok teşekkür ediyorum, büyük onur verdiniz” dedi.

Daha evvel Midilli Belediye Lideri’ne verilmişti
Soyer ile PADOP Globalleşme ve Memleketler arası Örgütlenme Gözlemcisi Örgütü Lideri, Yunanistan’ın Syriza Partisi Eski Dış Alakalar Koordinatörü Panos Trigazis de mükafata layık görüldü.

Ege Barış ve Bağlantı Derneğince “Barışa Ömür Uzunluğu Emek Ödülü” birinci sefer 2019’da 1986’lardan bu yana Ege barışına katkıları niçiniyle Midilli eski Belediye Lideri Stratis Pallis’e verilmişti.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı