Ukraynalı bilim insanı konuk öğretim üyesi olarak Ege’de

accur

New member
Ege Üniversitesi, endokrin cerrahisi alanında Ukrayna’nın başkan cerrahlarından Prof. Dr. Sergii Cherenko’yu konuk öğretim üyesi olarak ağırlıyor. Prof. Dr. Cherenko, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi (EÜTF) Genel Cerrahi Anabilim Kısmı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özer Makay ile EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ı makamında ziyaret etti.

Ukrayna’nın endokrin cerrahisi alanında memleketler arası platformda ülke temsilcisi olan Prof. Dr. Sergii Cherenko konuk öğretim üyesi olarak Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinde belirli bir müddetyle bulunacak. Prof. Dr. Cherenko’yu Ege’de ağırlamaktan memnunluk duyduklarını söyleyen Prof. Dr. Budak, “Değerli bir bilim insanını üniversitemizde ağırlıyoruz. Tıp fakültemizde tecrübeleri ile uzmanlık öğrencilerimize katkıları olacak. Çernobil kaynaklı tiroid kanseri konusunda kıymetli çalışmalara imza atan ve milletlerarası seviyede tanınmış bir bilim insanı olan Prof. Dr. Sergii Cherenko, bilgi ve tecrübelerini paylaşacak” diye konuştu.

Ukrayna’nın önder cerrahlarından biri olan Prof. Dr. Cherenko, Ege Üniversitesinde olmaktan onur duyduğunu söylemiş oldu. Alanında biroldukça prensip imza atan Prof. Dr. Makay ile düzenleyecekleri eğitimlerde endokrin cerrahisine yönelik paylaşımlarda bulunacaklarını lisana getiren Prof. Dr. Cherenko, “Ege Üniversitesi çalışmalarıyla milletlerarası arenada isminden sıkça kelam ettiren bir üniversite. Çok bedelli öğretim üyelerine sahip. Burada olduğum sürece Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi uzmanlık öğrencilerinin gelişmenine katkı sunmayı istek ediyorum. Prof. Dr. Necdet Budak’a, Prof. Dr. Özer Makay’a, Tıp Fakültesine ve Genel Cerrahi Anabilim Koluna misafirperverlikleri için fazlaca teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı