UNESCO Dünya Mirası'ndaki Appian Yolu

acidizing

New member
Orada Appian Yolu Dünya Mirası Listesine GiriyorUNESCO listesine yazılmasına bugün Yeni Delhi'de düzenlenen Dünya Mirası Komitesi'nin 46. oturumunda karar verildi. 'Via Appia. Regina Viarum' böylece Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü tarafından tanınan 60. İtalyan sitesi olduBu, Kültür Bakanlığı tarafından doğrudan desteklenen, sürecin tüm aşamalarını koordine eden ve Dünya Miras Listesi'ne kayıt başvurusu için gerekli tüm belgeleri hazırlayan ilk adaylıktır.

“Elde edilen muhteşem sonuçtan dolayı tüm memnuniyetimi ve gururumu ifade ediyorum.UNESCO, yüzyıllardır Akdeniz ve Doğu ile ticari, sosyal ve kültürel alışverişler için elzem olan olağanüstü bir mühendislik çalışmasının istisnai evrensel değerini kavramış durumda. Bu prestijli hedefe ulaşmak için Kültür Bakanlığı ile iş birliği yapan tüm kurum ve toplulukları tebrik ediyoruz. Bu, tarihimizin ve kimliğimizin değerinin bir tanınmasıdır ve bundan, ilgili bölgelere ekonomik faydalar sağlayabilecek bir gelişme doğabilir”, diye belirtti Kültür Bakanı, Gennaro Sangiuliano.

“Kültür Bakanlığı için büyük bir başarı – UNESCO heyetiyle birlikte Kültür Müsteşarı Gianmarco Mazzi – ama her şeyden önce geldiğimiz tarihin dünya sembolü olan Appian Yolu topraklarında yaşayan milyonlarca İtalyan için. Bir yıldan kısa bir süre önce İtalyan operasının elde ettiği olağanüstü başarıya katkıda bulunuyor ve bunun benim görevimle çakışmasından mutluyum”. Sonuç – MIC'den alınan bir notta ayrıntılarıyla belirtildiği gibi – çeşitli kurumların katılımını gören bir ekip çalışmasının meyvesidir: 4 Bölge (Lazio, Campania, Basilicata ve Puglia), 13 Metropol Kent ve Eyalet, 74 Belediye, 14 Park, 25 Üniversite, çok sayıda bölgesel topluluk temsilcisi, Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanlığı ve Kutsal Makam Papalık Kutsal Arkeoloji Komisyonu.