Vittorio Vaccaro 'Mutfak hayatın tiyatrosudur' ile ilk kez sahneye çıkıyor

acidizing

New member
Vittorio Vaccaro kariyerinde yeni ve önemli bir adım atıyor ve tiyatro ve televizyondaki uzun deneyiminin, sinematografik taahhütlerinin, radyo köşe yazılarının ve grubuyla yaptığı müzik turnelerinin ardından yayıncılığa adım atıyor. Kitapçılarda ve internette bulabilirsiniz 'Mutfak hayatın tiyatrosudur'. Hikaye yazarın doğduğu yer olan Sicilya'dan başlayıp Milano'ya varır. Vittorio Vaccaro'nun yemek pişirmeye olan tutkusu, yaşanmış deneyimlerin hikayeleri ile lezzetli tariflerin tanımlarının dönüşümlü olarak yer aldığı ilk çalışmasının baş kahramanı olmayı ihmal edemezdi. Yemek pişirmek ve aile birbiriyle yakından bağlantılı iki temadır, çünkü mutfak bir evin atan kalbidir; yemek yediğimiz, sevdiğimiz, tartıştığımız, barıştığımız, deney yaptığımız, itiraf ettiğimiz, çalıştığımız, büyüdüğünüz yerdir: gerçek bir yaşam tiyatrosu.

Geniş aile, çocuk yetiştirme, ayrılık, rol paylaşımı, kadın-erkek arasındaki sorumluluklar, ebeveynlik, toplumsal cinsiyet kalıplarının aşılması Giraldi Editore'nin yayımladığı kitapta değinilen konulardan sadece birkaçı: benden de bahsediyordu. Vittorio Vaccaro, “Ama hayat bizi her zaman şaşırtıyor ve aklımıza bile gelmeyecek fırsatlar sunuyor” diyor. Fırsatları tanımayı ve onları kendimize ait kılmayı öğrenmemiz gerektiği de doğrudur. Kendinizi maceraya atmaya ve onu yaşamaya karar vermek kesinlikle biraz cesaret ve umursamazlık gerektirir. Maceram, kendimi geniş bir ailenin parçası olarak bulduğum gün başladı. Artık sizi bilinmeyen dinamiklerle karşı karşıya getiren, farklı ebeveynlerin çocuklarından oluşan bir evin içinde olup bitenlerin toz haline getirdiği bazı granit fikirlerin önüne koyan yeni bir boyutun babası ve ortağıyım. Ama bu, benim gibi bunu deneyimleyecek kadar şanslı olanlara bunu anlatmak istememe neden olan bir zenginlik.”