“Zerocalcare’in utancını anlıyorum, o çok önyargılı”

acidizing

New member
“Zerocalcare onun duyarlılığını takdir etti ve buna saygı duyulması gerekiyor. Zerocalcare çok sesli bir sanatçı ve şu anda posterde patronajını gösteren bir etkinliğe katılmaktan utandığını anlıyorum. Dinleyicilerinin büyük bir kısmı oldukça ideolojik. Ve bunun için onu eleştirebilirdi.” Federico Palmaroli, nam-ı diğer Osho böylece Adnkronos’a, Zerocalcare’in etkinlikte İtalya’daki İsrail büyükelçiliğinin himayesi için Lucca Comics’ten vazgeçme kararı hakkında yorum yapıyor. “Halkların ve bireylerin hükümetlerinin veya dini liderlerinin tercihleriyle örtüşmediğini belirtmekte haklıydı. Ayrıca Zerocalcare’in niyetini dile getirdiği bazı sosyal ağlar bile Yahudi dininden olan Zuckeberg’e ait. aşırılıkçı”, diye ekliyor Palmaroli.

“Zerocalcare’in İsrail sembolüne atıfta bulunulan bir gösteriye gitmek istemediğini anlıyorum, ancak sorun şu ki, bizim yaşam tarzımızda her şey bir referansa sahip olabilir veya bir partiyi hatırlatan bir şey tarafından finanse edilebilir. I Her iki tarafta da zulme yol açan bu çatışmanın olaylarını yorumlayan çok kişi görüyorum. İlgili halkların geçmişini iyi bilmeme rağmen bir tarafın yanında yer alamıyorum, aidiyet beyan edemiyorum. Ve bu nedenle Lucca’ya giderdim. Çizgi romanlar. Zerocalcare’in izleyici kitlesinin ideolojik kısımdan çok daha büyük olduğuna inanıyorum, bu da onu bu konuda eleştirebilirdi. Çizgi roman sevmeyen ben bile onun animasyon serilerini sevdim, onları harika buluyorum”, diye altını çiziyor.

“Fakat Zerocalcare bu tür seçimlere yabancı değil. Yayıncı Altaforte’un varlığı nedeniyle kitabının Turin Kitap Fuarı’ndaki sunumunun iptal edilmesini kabul etmediğimi hatırlıyorum. Daha sonra bu durum geri döndü.” Yayıncı devrildi. Fazla ideolojik bir seçim. Ama bu durumda her iki tarafta da savunmasız çocukların ve sivillerin ölmesinden bahsediyoruz. Gerçekler cebimde değil ve aslında sosyal medya üzerinden ders vermekten kaçınıyorum” dedi. sonucuna varıyor.