14 Mart Tıp Bayramı ve EÜTF Hastanesinin kuruluşunun 50. Yılı merasimle kutlandı

Yasmin

New member
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi (EÜTF) Hastanesinde, 14 Mart Tıp Bayramı ve EÜTF Hastanesinin kuruluşunun 50. Yılı niçiniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi. 14 Mart Tıp Bayramı ötürüsıyla Ege Üniversitesi sıhhat çalışanlarının bayramını kutlayan EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “İnsan sıhhatini olumsuz etkileyen her türlü hastalığa tahlil üretmek ve imkânsız denileni gerçek kılmak maksadıyla en ağır sorumluluklardan birini üstüne alan başta tabiplerimiz olmak üzere tüm sıhhat çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutluyorum” tabirlerini kullandı.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Hastane idaresi tarafınca, 14 Mart Tıp Bayramı aktiflikleri kapsamında birinci vakit içinderda Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk sunuldu. EÜTF Hastanesinin kuruluşunun 50. Yılı ve 14 Mart Tıp Bayramı niçiniyle EÜTF Hastanesi Muhiddin Erel Amfisinde merasim düzenlendi. Merasimde konuşan, EÜTF Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Rüçhan Sertöz, “Günümüz dünyasında hekimlik mesleğinin kutsallığı daha da barizleşti. Zira biliyoruz ki lisan, din, ırk, milliyet ve renk gözetmeksizin hekimliğin önceliği insandır. 14 Mart Tıbbiyeli Hikmet’tir. Hepimizin bayramı kutlu olsun” dedi. EÜTF Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Özgür Çoğulu konuşmasında insanlığın var olduğu sürece meselelerin da var olacağını lakin bu sıkıntılara tahliller aranacağına dikkat çekti. Prof. Dr. Çoğulu, “Hayalimiz teknoloji uyumlu, hizmet sunan ve alanın memnun olduğu, gözetici tıp uygulamalarının kusursuz işlediği bir sıhhat sistemine ve merkezlerine sahip olmaktır. Bu hedefle son senelerda bilhassa Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’ın takviyeleriyle bu maksada yönelik her alanda sayısız teşebbüsler ve elde edilen muvaffakiyetler hepimizi memnun etmektedir. Kendilerine dayanaklarından dolayı teşekkür ediyorum. İnsanlığa daha nitelikli ve hoş bir hayat sunmayı maksat edinen, bu onurlu mesleği özveriyle yerine getiren kıymetli meslektaşlarımın 14 Mart Tıp Bayramını kutluyorum” diye konuştu. EÜTF’nin birinci öğrencilerinden biri olan emekli öğretim üyesi Prof. Dr. İstemi Nalbantgil, “Hastanemizin Açılışının 50. Yılı” isimli sunumunda, öğrencilik periyodu ve o senelerdaki 14 Mart aktifliklerine ait anılarını paylaştı. Konuşmaların akabinde, EÜ Medya Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafınca EÜTF Hastanesinin kuruluşunun 50. Yılı niçiniyle hazırlanan belgesel sinemanın gösterimi yapıldı daha sonrasında da EÜ İşçi Halk Dansları Topluluğu sahne aldı. Merasimin akabinde, EÜTF Öğretim Üyesi Prof. Dr. Savaş Kansoy’un “Her Yerde Ömür 2” fotoğraf standının açılışı yapıldı.

Rektör Budak 14 Mart Tıp Bayramını Kutladı

14 Mart Tıp Bayramı niçiniyle bir bildiri yayınlayan EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, hekimliğin, temeline insanlığın en temel hakkı olan sağlıklı ömür hakkını yerleştiren kutsal bir meslek olduğunu kaydetti. Rektör Budak iletisinde şu tabirlere yer verdi, “Bu kutsal mesleğin neferleri olan tabiplerimiz, bilim ve süratle gelişen teknolojinin sağladığı imkanlar doğrultusunda insan sıhhatini olumsuz etkileyen her türlü hastalığa tahlil üretmek ve imkânsız denileni gerçek kılmak emeliyle en ağır sorumluluklardan birini üstleniyor. Bilhassa ortasında bulunduğumuz pandemi sürecinde mesleğin kutsallığını, sıhhat çalışanlarımızın değerini bir defa daha idrak ettik. Salgınla çabada büyük özveride bulunan sıhhat çalışanlarımızın haklarını ödeyemeyiz. Ege Üniversitesi olarak, dünyayı sarsan bu salgın karşısında fazlaca önemli bir gayret yürüttük, yürütmeye devam ediyoruz. Bölgenin en esaslı sıhhat kurumu olan ve A Plus ilan edilen Tıp Fakültesi Hastanemizde sunduğumuz nitelikli sıhhat hizmetlerimiz ile bölgemizin sıhhat gereksinimlerinin karşılanmasında öncü bir rol üstlendik. 4 yıl ortasında yaptığımız yatırımlarla her manada daha kuvvetli bir yapıya kavuşturduğumuz hastanemizi, ülkemizin değerli sıhhat üslerinden biri haline getirdik. Biliyoruz ki, bu noktada elde ettiğimiz başarıyı sıhhat çalışanlarımıza borçluyuz. Sürecin başkahramanları olan sıhhat çalışanlarımızın bu süreçte sergilediği üstün çaba ve fedakârlıklar her türlü takdirin ötesindedir. Kıymetli sıhhat çalışanlarımız, sizler, toplumun sıhhat gereksinimlerinin karşılanmasında tüm gücünüzle çalışıyor; sağlıklı kuşakların inşasında eşsiz bir rol üstleniyorsunuz. Bilhassa salgın periyodunda, zorluklara karşın mesleğinizi muvaffakiyetle icra etmeye devam ettiğinizi, gerektiğinde kendinizin ve sevdiklerinizin sıhhatini ikinci plana atarak durmadan çalıştığınızı tüm dünya bir kere daha idrak etti. Ege Üniversitesi üst idaresi olarak, gayretlerinizin değerinin farkındayız. Bu niçinle bakılırsavlerinizi icra ederken gereksinim duyduğunuz imkanları size sağlamak için hayli çalışmaya devam edeceğiz. Dilerim ki, mesleğinize dair tutkunuz, mesleksel ve etik değerlerinize bağlılığınız, tüm insanlığa örnek teşkil eden fedakâr tavırlarınız daima baki kalır. Başta doktorlarımız olmak üzere tüm sıhhat çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutluyor; daha sağlıklı bir dünya inşasında gösterdikleri üstün çabadan dolayı bir sefer daha tebrik ediyorum. Tüm insanlığa sıhhat, huzur ve iyilikler diliyorum.”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı