Alternatif tıp ismiyle çocuğunu 15 günde bir 36 saat aç bırakıyor

Yasmin

New member
Alternatif tıp ismiyle yapılan, temelini çağdaş ve bilimsel metotlardan alan tıp biliminin aykırılığına dayanan uygulamalar her geçen gün daha fazla görünür oluyor.

Hava Çetin Atalay isimli bir kişinin toplumsal medyadan uzunca bir müddetdir yaptığı paylaşımlarda 7-8 yaşlarında olduğu kestirim edilen çocuğu M.A’ya “Tıbb-ı nebevi (Peygamber Tıbbı)” olarak isimlendirilen bir teknikle “tedavi” uyguluyor. Atalay’ın çabucak hemen gelişme çağında olan çocuğuna uyguladığı bu sistemler içinde, 15 günde bir 36 saat boyunca aç bırakmak, her sabah peynir altı suyu, sirke, limon ve sarımsaktan olan karışımı içirmek, diş ağrısı olan bölgeye sülük yapıştırmak, periyot dönem de hacamat yaptırmak yer alıyor. Atalay’ın paylaştığı fotoğraflarda yüzüne sülük yapıştırılan ve aç bırakılan M.A’nın zayıflığı ve gözlerinin etrafındaki şişlikler dikkat çekti.

Atalay, bir paylaşımında çağdaş tıp aksiliğini, “Antibiyotiği de tüm ilaçları kullanmadığımız üzere kullanmayacağız Allah’ın izniyle” kelamlarıyla lisana getirdi. Atalay’ın diğer bir paylaşımında, M.A.’ya tutturduğu “düzenli oruçları” anlatarak “Son açlık ve oruçlarında diz eklemlerini gösterip fazlaca ağrıdığını söylüyordu. Ben de açlık yapıyorsun ya o yüzden uzadığın için ağrıyordur dedim” sözlerini kullandı.

“YAŞAM HAKKI İHLAL EDİLİYOR”

Uzmanlar, Atalay’ın alternatif tıp ismi altında uyguladığı hallerin çocuk dikkatsizliği ve istismarı olduğuna dikkat çekiyor. Avukat Taciser Dava, çabucak hemen 7-8 yaştaki bir çocuğun aç bırakılmasının azap olduğunu belirtti. Dava, “Burada çocuğun ömür hakkı ihlal ediliyor. İstismar yalnızca cinsel istismar değildir. Ruhsal ve bakım yükümlülüğünü yerine getirmemek de ağır bir istismardır. Bayan da manipüle edilmiş, inandırılmış. Sosyoekonomik seviyesi düşük ve biat kültüründen gelen bireyler bunu uygularlar. Manipülasyona uğramış ebeveyn çocuğunu da manipüle ediyor” dedi.

“ÇOCUK MUHAFAZA ALTINA ALINMALI”

İstanbul Barosu Çocuk Hakları Merkezi Lideri Aşkın Topuzoğlu, çocuğun devlet tarafınca anniçin alınması gerektiğinin altını çizdi. Topuzoğlu, “Mağdur bir çocuğun varlığını öğrenen isimli ve idari makamlar, eğitim ve sıhhat kuruluşları bu durumu Toplumsal Hizmetler’e bildirmek zorunda. Çocuğun maddelerle korunan ömür, sıhhat ve eğitim hakkını ihlal eden her türlü davranış cürüm teşkil etmektedir” diye konuştu.

“ŞARLATANLIK VE CEHALET”

Türk Tabipler Birliği İkinci Lideri Ali İhsan Ökten alternatif tıbbı kabul etmediklerini, Atalay’ın uygulamalarının alternatif tıp olarak da adlandırılamayacağını belirterek şu sözleri kullandı: “Nebevi tıp olarak isimlendirilen peygamber tıbbının bilimsellikle hiç bir alakası yok. Çocuğun 36 saat boyunca aç bırakılması yahut değişik prosedürlerle beslendirilmesi de bilimsel değil. Çocuklara hacamat yapılması da sakıncalı. Çocuklar için 36 saat açlık uzun bir süre. Çocuğun kan kıymetlerine bakıp tedavi etmek gerekiyor. Bu büsbütün bir şarlatanlıktır ve cehalettir.