Antalya Büyükşehir’den ‘Hayat İçin Pedallıyoruz’ aktifliği

Yasmin

New member
Antalya Büyükşehir Belediyesi toplumsal farkındalık oluşturmak gayesiyle ‘Hayat İçin Pedallıyoruz’ aktifliği düzenledi. Bisiklet severlerin iştirakiyle görme engelli bireyler birinci kere tandem bisikletle, bisiklet tecrübesi yaşadı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Beyaz Baston Görme Engelliler Derneği ve Eşpedal Derneği işbirliği ile ‘Hayat İçin Pedallıyoruz’ aktifliği düzenlendi. Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası’nda planlanan lakin Antalya’daki hava muhalefeti niçiniyle pazar gününe ertelenen aktifliğe görme engelli bireyler ve bisiklet kümeleri katıldı. Konyaltı Kıyısı Olbia Meydanı’nda başlayan bisiklet tipinde görme engelli bireyler tandem bisikletleriyle pedal çevirdi.

FARKINDALIK TURU
Güzel hava ile birlikte Konyaaltı Sahili’ndeki vatandaşlar da alkışlarıyla görme engelli bireylere dayanak verdi. Olbia Meydanı’ndan başlayan bisiklet tipi Konyaaltı Kıyısı bisiklet yolundan devam edilerek, Boğaçayı’ndan geri dönülmesiyle başlangıç noktasında bitmiş oldu. Görme engelli bireyler profesyonel bisikletçiler ile bir arada hayatlarında birinci kere bisiklete binmenin keyfini yaşadı. Yaklaşık bir saat süren bisiklet tipinde görme engelli vatandaşlar farkındalık oluşturdu.

ÇOK HOŞ BİR TECRÜBE OLDU

Beyaz Baston Görme Engelliler Derneği Lideri Oğuz Özdemir, Büyükşehir Belediyesi’nin bu biçimde bir farkındalık aktifliği düzenlemesinden memnuniyet duyduklarını söylemiş oldu. Oğuz Özdemir, “Çok hoş bir tecrübe oldu. Hoş bir havada farkındalık oluşturmaya çalıştık. Muhittin Lidere engelli bireylerin problemlerinin tahlili noktasında verdiği takviyeden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

BİSİKLETİ BEN KULLANIYORMUŞ ÜZERE GÜÇ OLUŞTU

İlk sefer tandem bisiklet ile seyahat etmenin heyecanını yaşadığını söyleyen İsmail Sabancı, “Görme engelli bireylerin toplumsallaşması ismine katkı sunan bir aktiflik. Bizlerin hareket kısıtlılığı olması açısından sağlımıza katkı sunan bir aktiflik oldu. Birinci defa bu tecrübesi yaşadım. Bisikleti ben kullanıyormuş üzere bir güç oluştu. Ziyadesiyle memnunluk duydum. bu biçimde halkın ağır kullandığı bir bölgede yaptığımız bisiklet çeşidi farkındalık açısından hoş oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” diye konuştu.

BU TIP ETKİNLİKLER DEVAM ETMELİ

Bisiklet cinsine katılan Okan Öztürk de bu çeşit aktifliklerin devam etmesi gerektiğini söz ederek, “Tandem bisikletleri hayatımıza epeyce hoş dokunuşlar yapıyor. Bu sayede yeni arkadaşlar kazanıyoruz tıpkı vakitte etrafımıza şuur kazandırıyoruz” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı