Egeli grup dünyada bir unsur imza attı

Yasmin

New member
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi (EÜTF) Çocuk Cerrahisi Anabilim Kısmı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zafer Dökümcü ve grubu dünyada bir unsur imza atarak, içtiği tehlikeli husus niçiniyle yemek borusu yanan Cezayirli 3,5 yaşındaki Meryem’i robotik cerrahiyle sıhhatine kavuşturdu. EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Doç. Dr. Dökümcü ve takımını tebrik edip minik Meryem’e geçmiş olsun dileklerini iletti. Rektör Budak, EÜ’nün yalnızca Türkiye’de değil dünyada da marka haline geldiğini söylemiş oldu.

Cezayir’de yaşayan 3,5 yaşındaki Meryem Sellami’nin yemek borusu, çabucak hemen 2 yaşındayken tehlikeli bir unsur içince yandı ve ağız yoluyla beslenememeye başladı. 1,5 yıl boyunca çocuklarını tedavi ettiremeyen aile Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Anabilim Kısmı Öğretim Üyesi ve EÜTF Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Zafer Dökümcü’ye ulaştı. Gerekli süreçlerin tamamlanmasının akabinde Cezayirli aile Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine gelerek tedavi sürecini başlattı. Yapılan tetkiklerde minik Meryem’in robotik cerrahi tekniği uygulanarak sıhhatine kavuşabileceği belirlendi. Doç. Dr. Dökümcü ve grubu başarılı bir ameliyatla yanan yemek borusunu çıkarıp midenin bir kısmını yemek borunun yerine yerleştirdi. Süratle sıhhatine kavuşan Meryem, ağız yoluyla da beslenmeye başladı.

EGE SIRF TÜRKİYE DEĞİL DÜNYADA DA BİR MARKA

EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, başarılı bir ameliyata imza atan Doç. Dr. Dökümcü ve takımını ziyaret etti. Grubu tebrik eden Rektör Budak, “Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanemiz yalnızca Türkiye’de A Plus hastane değil, memleketler arası arenada da artık tam manasıyla bir marka haline geldi. Burada da Meryem kızımız, Cezayir’den hastanemize gelmiş durumda. Fransa epey yakın bulunmasına karşın Çocuk Cerrahisindeki Zafer Dökümcü hocamız ve takımı için Cezayir’den Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanemize geldiler. Yemek borusuyla ilgili operasyon yapıldı ve şu anda Meryem sıhhatine kavuşmuş durumda. Bu aslında hastanemizin, cerrahlarımızın, hocalarımızın sıhhat turizmi manasında da milletlerarası arenada tam manasıyla bir marka olduğunu gösteriyor. Hocamızı ve takımını kutluyorum. Kızımıza da Allah’tan şifa diliyorum. Sırf bölgemiz ve ülkemiz için değil memleketler arası arenada da bu sıhhat hizmetlerini vermeye devam edeceğiz” dedi.

DÜNYADA BİR BİRİNCİ

Daha evvel doğuştan yemek borusu kapalı olan 1 yaşındaki hastaya, robotik cerrahi prosedürü ile mide çekme ameliyatı yaparak dünyada bir prensip imza atan Doç. Dr. Dökümcü, yemek borusu daha sonradan ziyan nazarann ve çıkarılması zorunda kalınan Meryem’in ameliyatının da dünyada birinci kere yapıldığını söylemiş oldu. İçtiği tehlikeli husus niçiniyle yemek borusu yanınca midesine takılan hortumla beslenen Meryem’in sıhhatine kavuşmasından büyük memnunluk duyduklarını lisana getiren Doç. Dr. Dökümcü, “Hastamızın annesi hekim. Bu mevzuyla ilgili ‘Nereye başvurabilirim?’ diye araştırıyor ve merkezimize ulaşıyor. 3 hafta evvel Meryem’in ameliyatını başarılı bir biçimde gerçekleştirdik. Meryem’in ameliyatında, robotik cerrahi ile yanmış yemek borusunu çıkartıp onun yerine midesini yeni yemek borusu olarak yerleştirdik. Bu açıdan da dünyadaki birinci hasta olma özelliğini taşıyor” diye konuştu.

EGE’YE TEŞEKKÜR ETTİ

Minik Meryem’in babası Musa Sellami, Doç. Dr. Dökümcü ve takımı ile EÜTF Hastanesine teşekkür edip, “Meryem’in hastalanmasının akabinde epey araştırdık. Bilhassa bu cerrahi sıkıntı bir ameliyat olduğu için ayrıntılı bir araştırma yaptık. İnternet yardımıyla Zafer hocaya ulaştık ve operasyon hakkında ayrıntılı bilgi aldık. Zafer hoca bize hayli yardımcı oldu ve kolaylıklar sağladı. Çok başarılı bir operasyon gerçekleştirdi ve daha evvel yemek yiyemeyen Meryem şu an epey rahat yemek yiyebiliyor. Zafer hocaya grubuna ve Ege Üniversitesi ailesine epeyce teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı