Göğüs boşluğundan 5 kilo ve 35 santimlik dev tümör çıkarıldı

Yasmin

New member
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Anabilim Kısmı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kutsal Turhan, hastasının sağ göğüs boşluğunda bulunan 5 kilogram tartısındaki tümörü muvaffakiyetle çıkarttı. EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak ile 54 yaşındaki hastayı ziyaret edip ameliyat hakkında bilgi veren Prof. Dr. Turhan, 23 yıllık meslek ömründe birinci defa bu biçimdesine büyük bir tümörle karşılaştığını söylemiş oldu. Rektör Budak, takımıyla yaklaşık 7 saatlik bir ameliyatın akabinde 35 santimetre uzunluğundaki tümörü muvaffakiyetle alan Prof. Dr. Turhan ve grubunu tebrik etti.

İzmir’de yaşayan 54 yaşındaki Erkan Tarhan, 2018 yılında karnındaki tümörün alınması sırasında, akciğerinde de misal bir kitlenin olduğunu öğrendi. Sıhhatini ihmal eden Tarhan, 2022 yılına geldiğinde nefes darlığı çekmeye başladı. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Anabilim Kısmı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kutsal Turhan’a başvuran Tarhan, şikayetini anlattı. Yapılan tetkiklerde, Tarhan’ın sağ akciğerin fonksiyonunu yitirdiği ve tümörün sağ göğüs boşluğunu büsbütün kapladığı ortaya çıktı. Prof. Dr. Turhan ve grubu vakit kaybetmeden Tarhan’ı ameliyata aldı.

“REKTÖR BUDAK’TAN TEBRİK ZİYARETİ”

EÜTF Hastanesinde yaklaşık 7 saatlik ameliyatın akabinde Tarhan’ın, sağ akciğeri ile kalp, göğüs duvarı ve diyaframını büyük ölçüde baskılayan yaklaşık 5 kilogram tartısındaki tümör çıkartıldı. EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, başarılı bir ameliyata imza atan Prof. Dr. Turhan ve takımıyla sıhhatine kavuşan Tarhan’ı ziyaret etti. Geçmiş olsun dileklerini ileten Rektör Budak, “Kutsal Turhan hocamız değerli bir öğretim üyemiz. Büyük bir kitleyi hastamızdan ameliyatla aldılar ve hastamız sıhhatine kavuştu. Hastamız ve ailesi de fazlaca şad. Bu kadar büyük bir kitlenin ameliyatla alınması cerrahi manada bir ustalık, yetenek ve teknik gerektiriyor. Onun için Kutsal hocamızı ve grubunu tebrik ediyorum, hastamıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Hem akademik performans manasında birebir vakitte sıhhat hizmetlerinin sunumu manasında milletlerarası bir üne sahibiz. Hocalarımızla ve çalışanlarımızla gurur duyuyoruz” dedi.

35 SANTİMETRE UZUNLUĞUNDA 22 SANTİMETRE ENİNDE DEV TÜMÖR

Tümörün bulunduğu noktanın büyümesi için elverişli olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Turhan, “Hastamız bize başvurduğunda epey önemli nefes darlığı çekiyordu. Yataktan kalkamayacak ve günlük işlerini yapamayacak kadar berbattı. Çektiğimiz sinemada sağ göğüs boşluğunun tabandan tavana kadar büsbütün dolduran hatta kalbi sol tarafa gerçek ittirip sol akciğeri de baskı altına alan epeyce büyük bir kitle olduğunu tespit ettik. bu biçimde durumlarda ameliyattan öbür bir deva yok ve ameliyatı da pek sıkıntı. Takımımızla birlikte ameliyatını gerçekleştirdik. daha sonrasında hastamız büsbütün kendisini toparladı. Yaklaşık 1,5 ay oldu ve işine başladı, günlük işlerini yapabiliyor. Onu bu biçimde yeterli görmek bizler için de büyük bir memnunluk. 23 yılık meslek ömrümde birinci kere bu kadar büyük bir tümörle karşılaştım. 35 santimetre uzunluğunda 22 santimetre eninde, doldurabileceği bütün boş alanı dolduran dev bir tümördü. Hastamız bilhassa ortaya pandeminin girmesi niçiniyle sıhhatini biraz ihmal etmiş. 3-4 yıl evvel ameliyat yapılsa hayli kolay olabilirdi. Kitleyle bir arada artık fonksiyonsuz hale gelen sağ akciğerini de aldık. Kıymetli olan şimdiki durumu ve kendisi epeyce iyi” diye konuştu.

EGE’YE TEŞEKKÜR

Sıhhatine kavuşan Tarhan ise “Kutsal hocama geldiğimde merdivenleri sıkıntı çıkıyor, günlük işlerimi yapamıyordum. Sağ olsun takımıyla ameliyat etti ve şu an 3’üncü kata hiç yorulmadan çıkabiliyorum. Rastgele bir problemim yok. Çok mutluyum, ellerine ve yüreklerine sıhhat. Hepsinden Allah razı olsun” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı