Göğüs Estetiği Hakkında En Çok Sorulan 6 Soru

Yasmin

New member
Pandemide göğüs estetiğine ilgi arttı!

İki yılı aşkın müddettir devam eden pandemide estetik operasyonlara ilgi çok arttı. Şahısların bedeninde beğenmediği bölgelerde yenilenme isteğiyle en çok başvurdukları alanlardan biri de göğüs estetiği oluyor. Acıbadem Altunizade Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Hekim, Öğretim Üyesi Çiğdem Karadağ Sarı “Pandemide şahısların bedeninde beğenmediği alanlarda değişiklik yapma isteği göğüs estetiğine de ilgiyi pek artırdı. Fakat başarılı bir estetik için, operasyon öncesinde akıllardaki tüm soruların Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi uzmanına sorulması ve hasta ve tabibin kesinlikle bir fazlaca ayrıntısı birlikte konuşarak planlaması gerekmektedir” diyor. Tabip, Öğretim Üyesi Çiğdem Karadağ Sarı göğüs estetiği hakkında en epey sorulan 6 soruyu anlattı, değerli ihtarlar ve tekliflerde bulundu.

Silikonla göğüs büyütme ameliyatı yaptırdım, silikonlar ömür uzunluğu kalır mı?

Silikonlar sıklıkla ömür uzunluğu kalmasına karşın birtakım durumlarda değiştirilebilir. Örneğin; kimi hastalarda vakit içinde silikon etrafında bedenin ürettiği ‘kapsül’ denilen ince bir zar oluşur. kimi vakit bu zar göğüs protezini sıkı sıkıya biçimde sararsa hastada ağrıya ve biçim bozukluğuna niye olur ki bu durumda zara müdahele etmek gerekir. Gerekli görülürse birebir seansta protez de değiştirilebilir.

“Arkadaşımınkini epey beğendim, bende de birebiri olur mu?”

Doktor, Öğretim Üyesi Çiğdem Karadağ Sarı “Meme estetiği için başvuran hastalarda ‘arkadaşımınkini fazlaca beğendim, bende de birebiri olur mu?’ üzere isteklerle sık karşılaşıyoruz. Ya da fotoğraf getirerek ‘ben de bu türlü olmasını istiyorum’ deniliyor. Ancak ne yazık her bir bireyin beden yapısı, dokusu, yara düzgünleşme potansiyeli ve çevresel faktörler niçiniyle ameliyata verdiği karşılığı farklıdır. Birebir süreci iki şahsa uygulamanıza karşın tıpkı kararı elde edemeyebilirsiniz. Birey özgün olmalı, birilerine benzemeye çalışmamalı, kendine en uygun olanı doktorla bir arada planlamalıdır” diyor.

Meme dikleştirme operasyonu daha sonrası göğüslerim yine sarkar mı?

Eskisi kadar olmasa da vakit içinde biraz sarkma olur. Sarkmanın derecesini ise kişinin cilt yapısındaki ve dokularındaki esneklik ve tabi yapılan cerrahi operasyon belirler. Göğüs dikleştirme ameliyatı daha sonrası hasta gebe kalıp bebek emzirirse sarkma olması kaçınılmazdır. Bu niçinle göğüs dikleştirme estetiğini doğum planlamaları tamamıyle bittikten daha sonra yaptırmak epey daha sağlıklı olacaktır.

Meme büyütme estetiği daha sonrası spora ne vakit başlayabilirim?

Eğer implant kas altına yerleştirilmişse bu durumda göğüs kaslarını çalıştıran spor aktivitelerine en az 2 ay daha sonra başlamak gerekir lakin kas üstü protez yerleştirilmişse bu biçimde 1 ay daha sonra fazlaca zorlamayacak biçimde spora başlanabilir. Atletlerde bu niçinle göğüs implantı kas altına yerleştirilmemelidir. Yürüyüş usulü, operasyon alanı olan bölgeyi zorlamayacak aktivitelere ise ameliyattan 1 hafta daha sonra rahatlıkla başlanabilir.

Meme büyütme daha sonrası emzirmeye ne vakit başlayabilirim?

Meme büyütme ameliyatı yanlışsız ellerde yapılırsa annenin emzirmesini etkileyecek bir durum oluşmaz. Ancak şu hususu ayırt etmek kıymetli; göğse rastgele bir ameliyat uygulaması olmayan şahıslarda dahi emzirememe, sütün gelmemesi ya da az gelmesi durumu görülebiliyor. ötürüsı ile hasta ameliyat öncesinde emzirme deneyimi çabucak hemen yaşamamışsa ve ameliyat olduktan daha sonraki periyotta bebek sahibi olup emzirmede sorun yaşıyorsa bunu ameliyata bağlamak hakikat olmaz.

Meme küçültme ameliyatı daha sonrası sırt ve boyun ağrısı şikayetim geçer mi?

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Tabip, Öğretim Üyesi Çiğdem Karadağ Sarı “Meme küçültme ameliyatları estetik ameliyatların da ötesinde kişinin sıhhat sorunlarını önemli oranda ortadan kaldıran ameliyatlardır. Göğüs büyüklüğüne bağlı hastalarda kamburlaşma (omurga yapısında bozulma), omuzlarda, uzunluğunda, sırtta ağrı, omuzda derin sütyen izi, göğüs altlarında terlemeye bağlı hijyen sorunları görülmektedir. Göğüs küçültme ameliyatı ile göğüs volümü olabildiğince küçültülerek ve beraberinde sarkan göğüs dikleştirilerek hastaya hem fizyolojik rahatlama tıpkı vakitte hoş estetik bir görünüm kazandırılır” diyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı