Günde 40 bin adım atan çaycı scooter ile çay servisi yapıyor

Zakariya

New member
Murat İri, İzmit ilçesi Mehmet Ali Paşa Mahallesi Zincirlikuyu Caddesi’nde, eşi Hülya İri ile birlikte çay ocağı işletiyor ve yaklaşık olarak 250 metre uzunluğundaki caddede, 40’ın üzerinde esnafa çay servisi yapıyor.

İşini yaparkan, günde ortalama 40 bin adım atan çaycı, devayı scooter ile çay servisi yapmakta buldu.

Caddenin uzunluğundan muzdarip olan İri’nin bulduğu bu pratik tahlil dikkat çekiyor.

Servis geç, çaylar soğuk geliyor şikayetleri başladı

Dükkanına uzak aralıktaki esnafın, servisin geç gelmesi ve çayın soğuk olması üzere şikayetler eklenince alışagelmişin haricinde farklı bir metoda başvurdu. Yaklaşık 1 ay evvel ginger olarak bilinen elektrikli bir scooter alan Murat İri, çay servisini bu araca binerek yapmaya başladı.

Scooter yardımıyla artık daha az adım atıyor

Yakın dükkanlara yürüyerek, uzak olanlara ise scooter ile servis yapan İri, “Normalde 40 bin, 42 bin adım atarken, bunu aldıktan daha sonra bu sayı 15 bine düştü. Beni 25 bin adım atmaktan kurtarıyor.” dedi.

Bazı müşterileri bilhassa ginger ile gelmesini istiyor

Aldığı elektrikli aracın kendisine büyük yarar sağladığını belirten Murat İri, “Bizim mesafelerimiz epey uzun. Bu yüzden günde 40 bin, 42 bin adım atıyordum. Bunu nasıl çözerim diye düşündüğümde, bu araca baktım. İnternette tesadüfen gördüm. Aldıktan daha sonra 2 günde öğrendim ve devam ediyorum. Olağanda 40 bin adım atarken, şu anda 15 bin adım atıyorum. Harikulade bir yararı var. Beni 25 bin adımdan kurtarıyor. Çok rahatlattı. Müşterilere birinci başta tuhaf geliyordu lakin artık hepsi alıştı. Kimileri bilhassa ginger ile getirmemi istiyor.” dedi.

“İlk başta oğlumla birlikte epey olumlu bakmadık”

DHA’nın haberine nazaran, çay ocağında eşine takviye olan Hülya İri, “Biz birinci başta oğlumla birlikte hayli olumlu bakmadık. ‘Kaza yaparsın, yol fazlaca kalabalık’ dedik. Eşim fazlaca ısrar edince, denemesine göz yumduk. Onun için fazlaca düzgün oldu. En azından işi hafifçeledi. Mecburiyetten ben de ocağın başında hızlandım. Hoş oldu. Evvelce adım sayısı oldukcatu. 40 bine kadar çıkıyordu. Artık 15 binde kalıyor. Daha az yoruluyor artık. En azından akşamları, ‘Çok yorgunum’ demiyor.” tabirlerini kullandı.