Güzel Sabancı Takviyesiyle İngilizce Fırsatım Programı’nın Yeni Periyodu Başladı

Yasmin

New member
Temel Toplumsal tarafınca üniversiteli gençlere fırsat eşitliği sağlamak maksadıyla geliştirilerek hayata geçirilen “Hayırlı Sabancı Takviyesiyle İngilizce Fırsatım Programı”nın yeni devri başladı. Birinci yılında ağır ilgi bakılırsan Programa bu yıl 200 genç katıldı.

Temel Holding’in toplumsal yatırım ünitesi Temel Toplumsal; Holding’in bedellerini, merhum Şevket Sabancı ve ailesinin topluma geri verme vizyonu ile birleştirerek gençlere fırsat eşitliği sağlamayı hedefliyor. Eğitimli genç işsizliği meselesine yönelik tahlil modelleri oluşturan Temel Toplumsal çalışmalarını; çeşitlilik, kapsayıcılık ve eşitlik yaklaşımı ile sürdürüyor. Bu hedef doğrultusunda gençlik ve istihdam alanında odağına ortak çalışmaları ve araştırmaları alarak, Şevket Sabancı Vizyonuyla Birinci Fırsat ve İyi Sabancı Takviyesiyle İngilizce Fırsatım Programlarını yürütüyor. Temel Toplumsal; bu Programlar etrafında ortalarında kurumsal ve birebir destekçiler, iştirakçiler, mentorlar, mezunlar, STK yöneticileri, İK profesyonelleri ve eğitmenlerin de yer aldığı 2.500’ü aşkın kurum ve şahıstan oluşan büyük bir ekosistem geliştirdi.

2016 yılında hayata geçirdiği ve muvaffakiyetle devam eden Şevket Sabancı Vizyonuyla Birinci Fırsat Programı’ndan elde ettiği geri bildirimler ve ekosistemden aldığı görüşlerin ışığında Temel Toplumsal, 2021 yılında gençlerin işe alım süreçlerinde karşılaştıkları en büyük pürüzlerden biri olan yabancı lisan meselesine tahlil modeli olarak “Hayırlı Sabancı Takviyesiyle İngilizce Fırsatım” Programını başlattı. Patronlar tarafınca daha az bilinen devlet üniversitelerinde eğitim bakılırsan gençlerin İngilizce konusunda yetkinliklerini artırmayı hedefleyen Program ile gençlerin, 12 ay müddetince 3 kur online canlı sınıflarda İngilizce eğitimi alarak en az orta düzeyde mezun olmaları amaçlanıyor. İyi Sabancı Takviyesiyle İngilizce Fırsatım Programı, bir lisan programı olmanın ötesinde öğrencilere okuldan işe geçiş süreçlerini kolaylaştıracak eğitimler ve İngilizce CV hazırlama, teğe bir İngilizce, mülakat koçluğu üzere tecrübeler sunan kompakt bir şahsi gelişim programı olma özelliğini de taşıyor. Ayrıyeten Berlitz’in Türkiye’de iş iştirakleri ile gerçekleştirdiği programlar içinde en yüksek devamlılık oranına sahip İyi Sabancı Takviyesiyle İngilizce Fırsatım Programı, Berlitz tarafınca örnek uygulama olarak gösteriliyor.

Güzel Sabancı Dayanağıyla İngilizce Fırsatım Programı’na Türkiye’nin 48 vilayetinde bulunan 116 farklı devlet üniversitesinden 4.239 genç başvurdu. Titizlikle gerçekleştirilen ön kıymetlendirme daha sonrasında yapılan telefon mülakatlarında İngilizce öğrenme isteği yüksek olan, heyecanlı ve şuurlu gençler programa kabul edildi. 90’ı İstanbul haricindeki kentlerde yaşayan ve 65 farklı üniversitede okuyan iştirakçilerin en hayli tahsil gördüğü üniversiteler Bursa Uludağ Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi olurken, kısım farkı gözetmeksizin yapılan değerlendirmeler kararı belirlenen 200 iştirakçinin 70’i bayanlardan, 30’u ise erkeklerden oluşuyor.

Programa dahil olan gençler, 10 Mart’ta gerçekleştirilen oryantasyon etkinliğinde birbirleriyle tanışıp Temel Holding üst idaresiyle bir ortaya geldi. Başta programın destekçisi olan İyi Sabancı olmak üzere, Temel Holding İdare Konseyi Üyeleri; Emine Sabancı Kamışlı, Ali Sabancı, Can Köseoğlu ve Çağatay Özdoğru’yu dinleme bahtı yakalayan gençler 15 Mart haftasında birinci derslerine başladı.

Programa takviye veren İyi Sabancı, gençlerin lisan alanında kendilerine geliştirmesine katkı sağladığı için epeyce memnun olduğunun altını çizerek, “Sözlerime ‘1 lisan 1 insan’ kelam öbeğine duyduğum inançla başlamak isterim. Lisan öğrenmenin hem toplumsal tıpkı vakitte profesyonel hayattaki yeri yadsınamaz. Geçtiğimiz yıl 150 gence seslenirken bu yıl bu sayının artarak 200 gence yükselmesi epey memnunluk verici. Yani görüyoruz ki Temel Toplumsal olarak gerçek bir noktaya parmak basmışız. Programımız kapsamında Berlitz Lisan Okullarında eğitime başlayan gençlerin profesyonel hayata giden yolda bir adım daha ileri gitmesi pek heyecan verici. Programa başvuran birbirinden kıymetli üniversitelerde okuyan gençlere baktığımda kendi gençliğimi görüyor üzereyim. beraberinde iştirakçiler içinde memleketimde yer alan Adana Çukurova Üniversitesi’nden gençleri görmek beni ayrıyeten epeyce memnun etti. Bu üniversitede merhum eşim Şevket Sabancı’nın ikramı olan ve ismimi taşıyan bir fakülte var; ‘Hayırlı Sabancı Yabancı Lisanlar Fakültesi’. Eşim hayli uygun İngilizce konuşur ve bu alanda herkesi teşvik ederdi. Ben de onun bana bıraktığı bu misyonu sizleri desteklemeye devam ederek sürdürmek istiyorum. Hayat bir seyahat, bu seyahatte yanınıza alacağınız ve taşınması en kolay şeylerden biri de bir lisan öğrenmek. İngilizce Fırsatım Programı ile gençlere bu fırsatı verdiğim için hayli memnunum. Bu fırsatın büyüyerek gelişen adımlar atmanıza vesile olmasını diliyorum” dedi.

Temel Holding İdare Heyeti Lider Vekili Emine Sabancı Kamışlı ise “Programa başlayan gençlerimiz kadar heyecanlı ve umutluyum. Sevgili annem Güzel Sabancı’nın takviyesiyle hayata geçirdiğimiz İngilizce Fırsatım Programı’nın buralara gelmesi, iştirakçi sayımızı artırmamız ve gelen olumlu geri bildirimler bizi epeyce memnun ediyor. Programımıza katılan gençlerin her biri bizim için fazlaca pahalı. Binlerce kişi içinden titizlikle gerçekleştirilen kıymetlendirme etaplarından muvaffakiyetle geçmek kendileriyle gurur duymaları için başlı başına bir sebep. İştirakçilerimiz Temel Holding ve Temel Toplumsal ailesinin bir kesimi oluyor. Ailemizin büyümesinden dolayı epey memnunuz. Ülkemizin en büyük kıymeti eğitimli genç nüfusu. Bizi ileri götürecek şahısların gençler olduğu şuuruyla, onların umutlu, donanımlı ve kendinden emin bireyler olmaları için elimizden geleni yapmaya ihtimam gösteriyoruz. Umut epey kıymetli bir kavram. Umudu olmayan hayal kuramaz. Hayal kuramayan da toplumun inkişafına katkıda bulunamaz. Gençlerin geleceğe umutla bakabilmesi, ülkemizin adım adım ileri gitmesini sağlayacaktır. Gençlerimizin en çok mustarip olduğu bahsin fırsat eşitsizliği olduğunu düşünüyoruz. Fırsat eşitliği sağlamak bizim ve bizim üzere kurumların en büyük vazifesi. Amacımız her vakit yanlışsız alana odaklanarak tahliller modelleri oluşturmaya, gençlerin yanlarında olduğumuzu göstermek” dedi.

Program ile ilgili tüm ayrıntılara www.ingilizcefirsatim.org adresinden ulaşılabilir.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı