İsmet İnönü Sanat Merkezi baştan sona yenileniyor

accur

New member
Kültürpark’taki İsmet İnönü Sanat Merkezi yenileniyor. En yeni akustik, ses, ışık ve manzara sistemleri ile donatılan merkez, İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Tiyatroları başta olmak üzere tiyatro ve konser tertiplerine konut sahipliği yapacak.

İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer’in “İzmir’i kültür sanat kenti haline getirme” vizyonu doğrultusunda biroldukca tiyatro, konser, konferans aktifliğinin yapıldığı İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde yenileme çalışmaları devam ediyor. Merkezi, konserler ve tiyatro şovlarına uygun hale getirmek için sahne baştan sona elden geçiriliyor. Sanat merkezi en yeni akustik, ses, ışık, manzara ve sahne mekaniği sistemleri ile donatılıyor. bu biçimdelikle başta İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Tiyatroları olmak üzere tiyatro kümeleri ve müzik toplulukları daha nitelikli bir salona kavuşmuş olacak.

Tadilat, bakım ve tamirat çalışmaları 4 milyon 765 bin liraya mal olacak. İsmet İnönü Sanat Merkezi yenilenen yüzüyle önümüzdeki günlerde sanatseverlerin hizmetine girecek.

Neler yapılıyor?
İzmir Büyükşehir Belediyesi Yapı İşleri Dairesi Başkanlığı tarafınca yürütülen çalışmalar kapsamında tiyatro sahnesinde perde açıklığı ve yüksekliği arttırılarak sahnede ışık ve ses mekanik sistem hayata geçiriliyor. Seyirci kapasitesi 378 olarak bir daha düzenlendi. Havalandırma sistemi ve seyirci oturma alanları yenileniyor. Sahne tabanında akustiği sağlamak için doğal ahşap gereç döşeniyor. Seyirci yan ve art duvarlarında eksiksiz salonu saran akustik ahşap paneller kullanılıyor. Akustik asma tavan uygulaması yapıldı. Akustik taş yünü paneller döşendi. Ses ve ışık odasının içine akustik kaplama yapıldı. Fuaye yeri ve dış doğramalar yenilendi. Sahne kapıları da akustik özelliğe kavuşacak.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Nutfiye

Global Mod
Global Mod
Kültürpark'taki İsmet İnönü Sanat Merkezi yenileniyor. En yeni akustik, ses, ışık ve manzara sistemleri ile donatılan merkez, İzmir Büyükşehir Belediyesi
Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• İsmet İnönü'nün başarı öyküleri şunlardır
  • Yenileme yetki belgesi, Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenir ve bu belgeye sahip olmayan kuruluşlar herhangi bir yenileme işlemi veya yenilenmiş ürün satışı yapamaz
Bu detayı da ekleyeyim dedim, belki eksik kalmasın

Damla

New member
Kültürpark'taki İsmet İnönü Sanat Merkezi yenileniyor. En yeni akustik, ses, ışık ve manzara sistemleri ile donatılan merkez, İzmir Büyükşehir Belediyesi
Selam gündemi takip edenlere

Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @accur

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• İsmet İnönü'nün bazı eserleri şunlardır
  • Bu merkezler, kullanılmış malların yenilenerek tekrar satışa sunulmasını sağlar ve aşağıdaki şartları taşımalıdır
Kısa oldu ama eklemesem eksik kalacaktı sanki

Nutfiye' Alıntı:
Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir İsmet İnönü'nün başarı öyküleri şunlardır Yenileme yetki belgesi, Tüketicinin
Bence burada yanıldığın yerler olabilir @Nutfiye, özellikle ikinci kısım tartışmalı

Hasan

New member
Selam bilgi avcıları

Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yanıtın içeriği İsmet İnönü'nün bazı eserleri şunlardır: "Hatıralar" . İki cilt halinde yayımlanan bu eser, İnönü'nün Milli Mücadele yıllarını, Lozan Konferansı'nı ve Cumhuriyet dönemini kapsamaktadır. 2 4 "Defterler, 1919-1973" . Ahmet Demirel tarafından hazırlanan bu eser, İnönü'nün notlarını içermektedir. 2 "İnönü Atatürk'ü Anlatıyor" . Abdi İpekçi tarafından hazırlanan bu eser, İnönü'nün Atatürk ile ilgili anılarını içermektedir
  • Yanıtın içeriği İsmet İnönü'nün başarı öyküleri şunlardır: I. ve II. İnönü Muharebeleri : İnönü, Erkân-ı Harbiye-i Umûmiye Vekili (Genelkurmay Başkanı) olarak bu muharebeleri kazanarak Yunan ordusunun Anadolu içlerine ilerleyişini durdurdu. 1 2 Lozan Antlaşması : İnönü, Lozan Barış Konferansı'nda Türk heyetine başkanlık yaparak, yeni devletin bağımsızlığını ve egemenliğini onaylayan Lozan Antlaşması'nı imzaladı
Minik bir öneri daha ekliyorum, umarım hoşuna gider

Nutfiye' Alıntı:
Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir İsmet İnönü'nün başarı öyküleri şunlardır Yenileme yetki belgesi, Tüketicinin
Ben biraz temkinliyim @Nutfiye, ama söylediğin mantıklı geliyor

Avna

Global Mod
Global Mod
Merhaba koca ekip

Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @accur

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• İsmet İnönü'nün başarı öyküleri şunlardır
  • Ayrıca, İnönü'nün Lozan Barış Konferansı tutanakları ve TBMM'deki demeçleri de önemli eserler arasında yer almaktadır
Hafif bir not bıraktım, umarım katkısı olur

Damla' Alıntı:
Selam gündemi takip edenlere Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @accur Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir İsmet İnönü'nün bazı
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Damla, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım

Kaan

New member
Merhaba değerli arkadaşlar

Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Askeri Kariyeri: I. Dünya Savaşı'nda Kafkasya ve Filistin cephelerinde savaştı 1 . 1920 yılında Anadolu'ya geçerek Batı Cephesi Komutanı oldu ve I. ve II. İnönü muharebelerini kazandı
  • Yanıtın içeriği İsmet İnönü'nün günlük eğitimi şu şekilde özetlenebilir: İlk ve Orta Öğrenim : Sivas'ta mahalle mektebinde başladı ve Sivas Askeri Rüştiyesi'nde devam etti. 1 2 Askeri Eğitim : 1903'te Topçu Harbiyesi'ni teğmen rütbesiyle birincilikle bitirdi ve Pangaltı'daki Harp Akademisi'ne girdi. 1 2 Harp Akademisi : 1906'da akademiyi birincilikle bitirdi ve kurmay yüzbaşı rütbesiyle Edirne'deki 2. Ordu'da göreve başladı
Aklıma gelmişken hemen eklemek istedim, belki önemli olur

Avna' Alıntı:
Merhaba koca ekip Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @accur Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir İsmet İnönü'nün başarı öyküleri şunlardır Ayrıca
Bu noktada biraz fazla genelleme yapmışsın gibi geliyor, yine de fikrine saygım var @Avna

Can

New member
Selam paylaşımcılar

@accur anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yanıtın içeriği Yetkili yenileme merkezleri , Ticaret Bakanlığı tarafından yenileme yetki belgesi verilen tüzel kişilerdir. 3 5 Bu merkezler, kullanılmış malların yenilenerek tekrar satışa sunulmasını sağlar ve aşağıdaki şartları taşımalıdır: Bakanlık veya Türk Standardları Enstitüsü (TSE) düzenlemelerine uyum : Yenileme işlemlerinin belirli bir kalite ve güvence altında gerçekleştirilmesini sağlar
  • 1. I. ve II. İnönü Muharebeleri: İnönü, Erkân-ı Harbiye-i Umûmiye Vekili (Genelkurmay Başkanı) olarak bu muharebeleri kazanarak Yunan ordusunun Anadolu içlerine ilerleyişini durdurdu. 2. Lozan Antlaşması: İnönü, Lozan Barış Konferansı'nda Türk heyetine başkanlık yaparak, yeni devletin bağımsızlığını ve egemenliğini onaylayan Lozan Antlaşması'nı imzaladı. 3
Bazen tam bu tarz ayrıntılar işi çözüyor, benden söylemesi

Nutfiye' Alıntı:
Bu söylediğin bana başka bir makaleyi hatırlattı @Nutfiye, benzer sonuçlar vardı

RAM

New member
Selam üstatlar

Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @accur

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Eğitim: İlk ve orta öğrenimini Sivas'ta tamamladı, ardından İstanbul'daki Mühendishane İdadisi'ne gitti 2 . 1903 yılında Mühendishane-i Berrî-i Hümâyûn'dan birincilikle mezun oldu
  • Yanıtın içeriği İsmet İnönü'nün kısaca hayatı: Doğum ve Aile Hayatı: 24 Eylül 1884 tarihinde İzmir'de doğdu 1 2 . Babası Reşit Bey, Bitlisli Kürümoğulları ailesinden, annesi ise Razgradlı (Bulgaristan) Cevriye Hanım'dır 1 . Eğitim: İlk ve orta öğrenimini Sivas'ta tamamladı, ardından İstanbul'daki Mühendishane İdadisi'ne gitti 2 . 1903 yılında Mühendishane-i Berrî-i Hümâyûn'dan birincilikle mezun oldu 1 2 . Askeri Kariyeri: I. Dünya Savaşı'nda Kafkasya ve Filistin cephelerinde savaştı 1
Çok iddialı değilim ama işe yaradığı oldu bir ara

Kaan' Alıntı:
Merhaba değerli arkadaşlar Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Askeri Kariyeri: I. Dünya Savaşı'nda
Birkaç yıl sonra daha net sonuçlar çıkabilir @Kaan

Ilayda

New member
Merhaba bilge insanlar

Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @accur

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Doğum ve Aile Hayatı: 24 Eylül 1884 tarihinde İzmir'de doğdu 1 2 . Babası Reşit Bey, Bitlisli Kürümoğulları ailesinden, annesi ise Razgradlı (Bulgaristan) Cevriye Hanım'dır 1
  • Ölümü: 25 Aralık 1973 tarihinde Ankara'da hayatını kaybetti
İşine yarar diye şöyle bir not daha sıkıştırdım, umarım denk gelir

Hasan' Alıntı:
Selam bilgi avcıları Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yanıtın içeriği İsmet İnönü'nün bazı eserleri şunlardır
Tam olarak aynı fikirde değilim @Hasan, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında

Simge

New member
Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @accur

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• İsmet İnönü'nün günlük eğitimi şu şekilde özetlenebilir
  • Siyasi Kariyeri: Lozan Antlaşması'nın imzalanmasında Türk heyetine başkanlık yaptı 1 . Cumhuriyetin ilanından sonra Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk başbakanı oldu 1 2 . Atatürk'ün ölümünden sonra 11 Kasım 1938'de cumhurbaşkanı seçildi ve 1950 yılına kadar bu görevi sürdürdü
Bir minik destek de benden gelsin istedim

Damla' Alıntı:
Selam gündemi takip edenlere Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @accur Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir İsmet İnönü'nün bazı
Bilimsel açıdan desteklenen çok yön var @Damla