Kartepe’de Sağlıklı Beslenme Semineri

Yasmin

New member
Kartepe Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü nizamlı olarak eğitim seminerlerine devam ederken, bu hafta “Doğru Bilinen Yanlışlar ve Sağlıklı Beslenme” işlendi.

Kartepe Belediyesi çalışanlarına yönelik eğitim seminerlerine orta vermeden devam ediliyor. İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafınca Kartepe Belediyesi Meclis Salonu’nda “Doğru Bilinen Yanlışlar ve Sağlıklı Beslenme” konusunda belediye çalışanına seminer verildi.

BESLENME FORMUNU DEĞİŞTİRMEK ÖMRÜ UZATIYOR

Seminere konuşmacı olarak katılan Diyetisyen Esra Temizkıran “Beslenme biçimini değiştirmek hayatı uzatıyor. Kaliteli ve sağlıklı bir Ömür için en kıymetli faktörlerden biri istikrarlı ve yanlışsız beslenme. Bebeklerde anne sütüyle başlayan süreçten, yetişkinlik ve yaşlılık periyoduna kadar olan tüm yaş kümelerinde, sağlıklı ve istikrarlı beslenme, hastalıklardan korunmak için pek büyük ehemmiyet taşıyor. Beslenme ayrıyeten beden formunun korunması açısından da epeyce önemlidir” sözlerini kullandı.

BESİN YONCASI

Sözlerine devam eden Temizkıran “Erken yaşlardaki beslenme yanılgıları, yetişkinlik periyodundaki hastalıkların tabanını hazırlıyor. Hakikat bildiğimiz yanlışları terk ederek sağlıklı ve kaliteli bir hayat için beslenme programı oluşturulurken besin yoncasından yaralanmak bahsin sıradanleştirilmesi açısından yarar sağlayabilir. 4 yapraktan olan besin yoncası 4 besin kümesini tabir eder. Bu kümeler süt ve süt eserleri, et, yumurta, balık ve kuru baklagiller, meyve ve sebzeler ile tahıllardan oluşur. Günlük beslenmemize bu kümelerin istikrarlı bir biçimde kullanılması epey önemlidir” açıklamasında bulundu.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı