Prof. Dr. Şengül’den bilim dünyasına bir rehber eser daha

Yasmin

New member
Egeli başarılı akademisyenden omurilik alanında değerli eser

Ege Üniversitesi (EÜ) Sıhhat Bilimleri Enstitüsü Sinirbilim Anabilim Kısmı Lideri ve Tıp Fakültesi (EÜTF) Anatomi Anabilim Kolu öğretim üyesi Prof. Dr. Gülgün Şengül’ün kaleme aldığı “The Mammalian Spinal Cord” isimli kitap, dünyanın önden gelen yayınevlerinden Elsevier tarafınca yayımlandı.

Omurilik alanında epeyce sayıda milletlerarası bilimsel makaleleri, kitap ve kitap kısımları, TÜBİTAK ve Avrupa Birliği projeleri bulunan Prof. Dr. Gülgün Şengül’ün “The Mammalian Spinal Cord” isimli referans kitabı literatürdeki yerini aldı. Prof. Dr. Şengül’ü makamında ağırlayarak tebrik eden EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversitemiz akademisyenleri, kaleme aldıkları yapıtlarla alanlarına rehber nitelikte kaynaklar kazandırmaya devam ediyor. Prof. Dr. Gülgün Şengül hocamızın “The Mammalian Spinal Cord” isimli yapıtı de bu nitelikte bir kitap. Kendisini tebrik ediyor, muvaffakiyetlerinin devamını diliyorum” dedi.

“Bilim dünyası için referans olan kitap 21 kısımdan oluşuyor”

Omurilik alanında daha evvel de çeşitli yayımlar kaleme aldığını söyleyen Prof. Dr. Gülgün Şengül, “Dünyanın birinci maymun ve insan omurilik atlaslarını 2013 yılında Elsevier tarafınca yayımlanan kitabımla bilim dünyasına sunmuştum. ‘The Mammalian Spinal Cord’ isimli kitabım ile deney hayvanları ve insan omurilik atlaslarını da içeren 21 kısım bulunuyor. Çalışmalarıma Avustralya’da Neuroscience Research Australia’da bulunan dünyanın önde gelen nöroanatomistlerinden Prof. George Paxinos ve Prof. Charles Watson ile 2008 yılından bu yana devam ediyorum” diye konuştu.

“Ulusal ve memleketler arası kuruluşlarda değerli nazaranvler yürütüyor”

Çok sayıda memleketler arası bilimsel makaleleri, kitap ve kitap kısımları bulunan Prof. Dr. Şengül, TÜBİTAK ile Avrupa Birliği projelerinde de yer alıyor. Şengül’ün, ayrıyeten İsveç Karolinska Enstitüsü ve Çin Shanghai Tonji Üniversitesi ile bilimsel çalışmaları ve işbirlikleri bulunuyor. Prof. Dr. Şengül hala International Brain Research Organization (IBRO), Federation of Neuroscience Societies (FENS), International Federation of Associations of Anatomists (IFAA) uluslarası kuruluşlarının idare kuruluğu üyeliği ve Türkiye Beyin Araştırmaları ve Sinirbilimleri Derneği (TÜBAS) Lider Yardımcısı vazifelerini de yürütüyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı