Uludağ’da kar yağışı sürüyor

Zakariya

New member
Bursa’nın dünyaca ünlü turizm merkezi Uludağ, kar yağışının akabinde tekrar beyaz örtüyle kaplandı.

Her yıl yerli ve yabancı turist ağırlayan beğenilen kayak merkezinde bu yıl hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde olması sebebiyle kar yağışı geç başladı.

AA’nın transferine bakılırsa; döneme başlamak için heyecanla bekleyen turizm işletmecileri, kar yağışının akabinde büyük sevinç yaşayarak kar topu oynadı.

“Hedefimiz 15 Aralık’ta hizmete başlamak”

Uludağ’da hizmet veren işletmecilerden Haluk Beceren, yağışın tesirini artırdığını söylemiş oldu.

Yağışsız geçen günlerin akabinde bölgenin karla kaplandığını belirten Beceren, “Bu yağışlar dönem açılışını muştular. Oteller hazırlık ortasında. Herkes son hazırlıklarını yapıyor. Bizim amacımız 15 Aralık’ta hizmete başlamak. Her tarafın beyazlanması, soğuması, sisin çökmesi bizim de çalışmalarımızı hızlandırıyor.” diye konuştu.

“Karın yağması ekstra bizi de keyifli ediyor”

Turist rehberi Mehmet Çiftçi de, “İnşallah yağış devam eder. Karın yağması ekstra bizi de keyifli ediyor, turistleri çekiyor. Memnunluk verici. Çok şükür yeterliyiz. Gelmek isteyenleri bekliyoruz.” sözünü kullandı.

“Kar yağışını birinci kere gördüm”

İlk kere kar yağışına tanıklık etti Ziyaretçilerden Mısırlı Ahmed Ali, Uludağ’a birinci kere geldiği bilgisini vererek, “Çok beğendim ve hoş hissettim. Kar yağışını birinci kere gördüm. Tarifsiz bir his. Bu durum daha fazla heyecanlandırdı beni.” değerlendirmesinde bulundu.

“Anlat anlat bitiremem”

Erdal Mamış, kar yağışını duyar duymaz çabucak Uludağ’a çıktığını belirtti. Beyaz örtüyü özlediğini lisana getiren Mamış, “Biraz eğlenmeye geldik. Değişiklik oldu. Uludağ huzur, oksijen dolu. Pak havası, otelleri hoş. Her şey var. Anlat anlat bitiremem. Biraz üşüdük lakin buna değdi.” diye konuştu.

Termometreler eksi 6 dereceyi gösterdi

Hava sıcaklığının en yüksek sıfır, en düşük eksi 6 derece ölçüldüğü Uludağ’da karın sürmesi bekleniyor.