Sıhhat Bilimleri Üniversitesi’nin eğitim hastanelerinde ‘hayali’ takımlaşma

Yasmin

New member
Türk Tabipler Birliği (TTB) İkinci Lideri Ali İhsan Ökten, “kişiye özel” takım ilanlarıyla gündem olan Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin (SBÜ) eğitim ve araştırma hastanelerinde, eğitim kliniği olmayan alanlara takım ataması yaptığını söylemiş oldu.

Türkiye genelinde 20’ye yakın hastaniçin örnekler veren Ökten, “Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi’nde göz kliniği olmadığı biçimde göz hastalıkları uzmanı doçent atandı. Diğer biçimde çözülebilecekken akademik unvanlı takım açılması, gayenin farklı olduğunu gösteriyor” dedi.

(Ali İhsan Ökten)

Ökten kelamlarına şöyleki devam etti: “Yedikule Göğüs Cerrahisi Hastanesi’nde tıbbi patolog olarak profesör takımı, Zeynep Kamil patoloji kısmına ise doçent takımı açıldı. Şanlıurfa, Erzurum ve Trabzon üzere biroldukça eğitim ve araştırma hastanesine eğitim klinikleri olmadığı biçimde akademik unvanlı takımlar açılmıştır.”

Bu takımlar açılırken bir epeyce muhtaçlığı olan hastaneye takım verilmemesine reaksiyon gösteren Ökten, şunları kaydetti:

“Ataması yapılan akademisyenleri faydalı olacakları yerlere takım açılmaları daha uygun olacaktır. TTB olarak akademik takımlardaki her atama, liyakat temelli, bilimsel ve objektif ölçütlere nazaran yapılmalıdır diyoruz. Bireylere takım vermek için eğitim kliniği olmayan yerlere takım açılmasının bilimsellikle, eğitimle, araştırmayla, uygulamayla ilgisi yoktur. Olsa olsa bu takımlar kadrolaşmak için açılmakta, meslektaşlarımız da bu takımlar için ne yazık ki bu kirli siyasi döngünün içine girmektedir.”