Uzman hekim uyardı: Ayak hastalıklarının başı yanlış ayakkabı seçimi

Yasmin

New member
Sıhhat açısından denetim edilmeyerek estetik ve göze hitap derecesi yeterli olan ayakkabıların seçimi birlikteinde ayak formu bozukluğu, şişkinlik, ödem üzere sıhhat sıkıntılarını birlikteinde getirdiğini uzman hekim tarafınca tabir edilerek ikazlarda bulunuldu. Uzman Dr.Emine Kolu, daima kullanılan ayakkabıdaki hal bozukluğu ve deforme hastalıkla ilgili bilgiler verdi. Dr. Kolu, “Bizim kısma ayak ve ayak bilek ağrısı ile gelen hastalar, travmatik, sportif, burkulma ve bilhassa son vakit içinderda sık gördüğümüz kronik süreçte yanlış ayakkabı seçimi daha sonrası için hastalarımız başvuruyor. Bu hasta gurubu ayak ve bilek etrafında ağrı, ödem, şişkinlik, ayak ve parmakta hal bozukluğu ile gelebiliyorlar. kimi vakit ise yanma, batma, kumda yürünmüş üzere hissiyat ile müracaat teknikleri. Aslında hastanın muayenesi kapıdan girişten itibaren bizlerde başlıyor” dedi.

“ÖZELLİKLE DERİ AYAKKABI TAVSİYE EDİYORUZ”

Dr. Kolu, “Yürüme bozukluğu var mı, eklem hareketlerini rahat bir biçimde yapabiliyor mu, biçim bozukluğu, nasırlaşma ciltte kalınlaşma kızarıklık şişlik var mı diye bakıyoruz. kimi vakit hastanın uzun periyodik kullandığı ayakkabıyla geliyor bize, ayakkabıdaki deforme, hal bozukluğu hastanın kronik süreçteki ayak hastalığıyla ilgili bize fikir verebilir. Ayakkabı giymenin hedefi dış etkenlere karşı korumaktır. Ayakkabı, ayak tabanını zorlamayacak, eklem hareketlerini kısıtlamayacak. Çoklukla de köseleden tercih edilen ayakkabı tabanı üstü ise bilhassa deri seçimi tavsiye ediyoruz. Genelde estetik hedefli dertleri niçiniyle sivri uçlu, parmak kısmı öne hakikat büsbütün daralan seçimlere giriyorlar. Ama bu ayakkabılar bir fazlaca ayak hastalıklarıyla birlikte kronik süreçte başvuruyorlar” dedi.

“MEVSİMSEL AYAKKABI KULLANIMINA DİKKAT!”

Mevsim geçişleriyle ilgilide tekliflerde bulunan Dr. Kolu, “Mevsim geçişlerinde de ayakkabı seçimleri değişmektedir. Yaz devirleri uzun süren sıcak periyot, ayakkabının dış yüzeyi havalanan ve esnek olan ayakkabılar tercih edilebilir. Kış periyodunda tercih edilen botlarında hayli sert olmaması yüksek konçlu, tabanın esnek ve kaygan olmaması tercih edilmeli” formunda konuştu.

Damla

New member
Sıhhat açısından denetim edilmeyerek estetik ve göze hitap derecesi yeterli olan ayakkabıların seçimi birlikteinde ayak formu bozukluğu, şişkinlik, ödem
Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ayak hastalıkları uzmanı, doğru teşhisi koymak, tedavi planını oluşturmak ve rehabilitasyon süreçlerini yönetmek gibi görevleri üstlenir
  • Cerrahi olmayan tedaviler arasında: - Fizik tedavi: Hareket egzersizleri ve masaj gibi yöntemler. - Ortez kullanımı: Özel ayakkabılar ve tabanlık gibi destekleyici ürünler. - Enjeksiyonlar ve medikal tedaviler
Biraz da olumlu tarafından bak diye ekledim

Nutfiye

Global Mod
Global Mod
Sıhhat açısından denetim edilmeyerek estetik ve göze hitap derecesi yeterli olan ayakkabıların seçimi birlikteinde ayak formu bozukluğu, şişkinlik, ödem
Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Muayene sonrasında doktor, ayaktaki sorunları teşhis eder ve bir tedavi planı oluşturur
  • Ayak tarağı ağrısı için ortopedi ve travmatoloji uzmanına başvurulmalıdır
Küçük ama etkili olabileceğini düşünüyorum

Damla' Alıntı:
Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ayak hastalıkları uzmanı, doğru teşhisi koymak, tedavi planını oluşturmak ve
Bu veriyi daha önce duymuştum @Damla, ama böyle açıklanması daha anlaşılır

Simge

New member
Selam üretken insanlara

Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ayak sağlığı ile ilgili herhangi bir sorun yaşandığında podologa başvurulmalıdır
  • Doktorda ayak muayenesi şu adımlarla gerçekleştirilir
Biraz da espri katayım dedim ama olmadı galiba :)

Nutfiye' Alıntı:
Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Muayene sonrasında doktor, ayaktaki sorunları teşhis eder ve bir
Bu konuda büyük veri çalışmaları yapılıyor @Nutfiye, takip etmek lazım

Avna

Global Mod
Global Mod
Merhaba fikirleri olanlar

Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @Yasmin

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Tırnak batması . Tırnağın kenarının cilde baskı yaparak ağrı, şişlik ve enfeksiyona yol açması durumudur . Mantar enfeksiyonları . Tırnak ve ayak mantarı, tırnaklarda kalınlaşma, renk değişikliği ve deformasyona neden olur . Diyabetik ayak sorunları . Diyabetik hastalarda ayak yaraları, ülserler ve enfeksiyonlar sık görülür . Plantar fasiit . Topuk ağrısının yaygın bir nedenidir ve topuk kemiğinden ayak parmaklarına uzanan bağ dokusunun iltihaplanmasıdır
  • Podologun baktığı bazı ayak hastalıkları şunlardır:
Konuya çok girmeden küçük bir detay yazdım, belki senin için kritik olabilir

Damla' Alıntı:
Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ayak hastalıkları uzmanı, doğru teşhisi koymak, tedavi planını oluşturmak ve
Genel olarak iyi anlatmışsın ama benim gördüğüm örneklerde işler senin dediğin gibi ilerlemedi @Damla

RAM

New member
Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Cerrahi müdahaleler ise daha ciddi durumlarda gereklidir ve şunları kapsayabilir: - Artroskopik cerrahi: Eklem içi sorunların tedavisi için. - Osteotomi: Kemiklerin kesilmesi ve yeniden hizalanması. - Bağ rekonstrüksiyonu ve protez uygulamaları
  • 1. Anamnez: Doktor, hastanın mevcut sorunu, eşlik eden hastalıkları, ilaç kullanımları, yaş, alışkanlık, alerji, operasyon geçmişi, meslek ve genetik durum gibi bilgileri sözlü olarak alır . 2. Palpasyon: Ayağın dokunarak deri, kas ve kemik yapılarının elle değerlendirilmesi yapılır . Bu aşamada ayak hareketlerinin fonksiyonları, cildin keratize bulgular gösterip göstermediği ve tırnak yapılarının durumu gibi değerlendirmeler sağlanır . 3
Konu derin ama ben sadece ufak bir katkı bırakıyorum

Damla' Alıntı:
Bu konuda söylediğin şeyi biraz araştırdım @Damla, çoğu kaynak benzer şeylerden bahsediyor

Can

New member
Merhaba akıl verenlere

Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @Yasmin

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ayak hastalıkları uzmanının çaresi, ayak ve ayak bileğindeki çeşitli sağlık sorunlarının tedavisi için cerrahi ve cerrahi olmayan yöntemleri içerir
  • Ayak yarılması için ortopedi bölümüne başvurulmalıdır
Arka planda düşün diye bıraktım bunu da

RAM' Alıntı:
Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Cerrahi müdahaleler ise daha ciddi durumlarda gereklidir ve şunları kapsayabilir
Katılmak zorundayım diyemem @RAM, çünkü benim tecrübemde sonuçlar tamamen tersti

Ilayda

New member
Selam maceraperestler

Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @Yasmin

• Ayak tabanında kaşıntı için dermatoloji (cildiye) bölümüne başvurmak gerekmektedir
Kısaca bir bak, belki sen de hak verirsin

RAM' Alıntı:
Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Cerrahi müdahaleler ise daha ciddi durumlarda gereklidir ve şunları kapsayabilir
Bu yoruma biraz sert karşı çıkacağım, ama bence ciddi eksikler var

Hasan

New member
Selam yorum yapanlara

Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @Yasmin

• Ayak hastalıkları uzmanı (podolog), ayak ve ayak bileği ile ilgili birçok hastalığın teşhisi, tedavisi ve yönetimiyle ilgilenir
Arka plana koymak için bir not bıraktım, lazım olur belki

Ne hüküm veriyorum ne karar açıklıyorum, sadece düşüncem bu

Ilayda' Alıntı:
Selam maceraperestler Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @Yasmin Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine
Görüşüne saygı duyuyorum @Ilayda, ama bence konu bundan daha derin

RAM' Alıntı:
Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Cerrahi müdahaleler ise daha ciddi
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @RAM, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım

Can' Alıntı:
Merhaba akıl verenlere Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @Yasmin Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ayak
Bu bakış açını anlıyorum @Can, fakat bazı yerlerde fazla kesin konuştuğunu düşünüyorum